Abonnementsartikel

Entreprenørfirmaet Nordkysten fik et godt resultat i 2020 på trods af et udfordrende år med Covid-19

Koncernregnskabet fra Nordkysten viser en omsætning på 446 millioner kroner i 2020 mod 356 millioner kroner i 2019, mens årets resultat før skat blev 15,3 millioner kroner mod 10,1 millioner kroner året før.

- Det er tilfredsstillende, at vi har opnået fremgang i 2020 på trods af, at corona-epidemien fik flere af vores store forsyningskunder til at udsætte planlagte opgaver sidste forår, siger administrerende direktør Frank Schou Kruse om resultatet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han forklarer, at store dele af den manglende aktivitet i foråret blev opvejet af ekstraordinær aktivitet i efteråret.

Fordoblet forretningen på fem år

På alle Nordkystens arbejdsområder opleves stigende aktivitet i kraft af vedvarende offentlige investeringer i infrastruktur. Det betyder vækst indenfor alle virksomhedens specialer. På blot fem år er Nordkystens omsætning fordoblet, hvilket har medført et stadigt stigende behov for styrkelse af hele organisationen.

Det glæder direktøren, at Nordkysten indgår og fastholder flere flerårige aftaler inden for kloakrenovering, blandt andet med HOFOR og Københavns Kommune. Nordkysten får også stadig flere opgaver inden for vandforsyning, som fordrer specialistkompetencer og evnen til at arbejde med anlæg og service på bonna ledninger og store trykledninger.

Ordrebeholdningen i Nordkysten er god, og Frank Schou Kruse forventer fortsat vækst i 2021.