sonsoreret-indhold

En af landets førende og mest kompetente leverandører af modulbyggeri fylder rundt i år.

En af de absolutte pionerer indenfor bæredygtige moduler, Mobilhouse, fylder 60 år senere i 2021. Og der er løbet rigtig meget vand i åen siden begyndelsen i beskedne rammer i Fredericia tilbage i 1961, hvor Hans Mikkelsen påbegyndte produktionen af skurvogne under firmanavnet Fredericia Skurvogne.

Skurvognsproduktionen vækstede stille og roligt gennem de første 30 år. Og da sønnen, Per Mikkelsen, overtog virksomheden i 1990, blev der sat yderligere skub i udvikling af nye typer skurvogne. I de efterfølgende år gik det stærkt med udvidelserne - både fordi efterspørgslen steg og fordi skurvognene blev bedre, større og mere komfortable. Desuden fik man en filial på Sjælland, så kontakten til markedet og kunderne øst for Storebælt blev forstærket.

Kvantum er kendetegnet ved et lavt energiforbrug og skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, materialekontrol og høj byggeteknisk kvalitet

Salgsdirektør Kim Holm Bækgaard, Mobilhouse A/S

Bredt sortiment

For seks år siden skiftede Fredericia Skurvogne navn til Mobilhouse, og samtidig voksede produktionen med endnu flere forskellige modultyper. I dag producerer Mobilhouse blandt andet mandskabs- og kontormoduler til byggebranchen. Men virksomheden producerer også pavilloner, der kan bruges som kontorer, domiciler, børnehaver, undervisningslokaler, studieboliger mm.

rich-media-2
Det svanemærkede byggesystem Kvantum er udviklet til beboelse, skoler og daginstitutioner og det har først og fremmest et godt indeklima i højsædet.

- Den brede erfaring og ekspertise vi gennem nu 60 år har opnået, gør os i stand til at levere netop den standard eller special-løsning, som kunden har behov for. Virksomheden er meget innovativ i vores tilgang til markedet. Hvis der er behov for en løsning, som ikke er i vores sortiment, så udvikler vi den, forklarer salgsdirektør Kim Holm Bækgaard.

Grønt fokus

Gennem de seneste 10 år er det især den bæredygtige tankegang, der har udmøntet sig i produktionen af de nye moduler. Det gælder for eksempel Optimum-serien, der består af DGNB-certificerede moduler, som blandt andet benyttes som moderne byggepladsmoduler.

- Men det gælder i høj grad også det svanemærkede byggesystem Kvantum, som bruges i opbygningen af institutioner, skoler og beboelse. Kvantum er kendetegnet ved et lavt energiforbrug og skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, materialekontrol og høj byggeteknisk kvalitet, fortæller salgsdirektøren.

Fejring udskudt

I takt med at succesen voksede, blev Mobilhouse en stor aktør på markedet, som fremmede investorer så yderligere potentiale i. Og efter at have stået i spidsen for virksomheden gennem 29 år fra 1990 valgte Per Mikkelsen at sælge Mobilhouse til kapitalfonden Adelis Equity, som i dag er ejer.

- Vi har på grund af corona-situationen endnu ikke besluttet, hvordan og hvornår vi vil fejre 60-års dagen. Men jeg håber da, det bliver muligt senere på året - ellers må vi vente til den næste runde fødselsdag, siger Kim Holm Bækgaard med et smil.