Abonnementsartikel

Nyeste skud på stammen fra Caterpillar er en mere brændstoføkonomisk gravemaskine med 15 procent mere svingmoment end producentens hidtidige modeller.

Cat M319 er navnet på den nyeste gravemaskine fra verdens største producent af entreprenørmaskiner. Caterpillar har fokuseret på gravemaskinens evne til at arbejde i trange områder, og derfor kommer maskinen med 15 procent mere svingmoment og en dedikeret svingpumpe, der forbedrer effektiviteten.

Maskinen er udstyret med en 128-kW Cat 4.4 motor, der imødekommer EU Stage V-kravene. Den udkommer desuden med et eco-mode, som minimerer brændstofforbruget under mindre vanskelige opgaver. Maskinen bruger op til fem procent mindre brændstof end tidligere modeller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye gravemaskine kører på hjul, og med en topfart på 35 km/t transporterer den sig selv ganske hurtigt fra sted til sted. Den er desuden i stand til at arbejde i mange forskellige driftsmiljøer. Koldstartsfunktionen virker eksempelvis i temperaturer helt ned til -18 grader.

I kabinen finder man en ny, større touchscreen-monitor, og gravemaskinen husker specifikke indstillinger, alt efter hvilken maskinfører der sidder i maskinen.