Abonnementsartikel

Munck Havne & Anlæg har indgået en aftale med Kolding Kommune om at anlægge en ny bæredygtig bydel. Projektet har en samlet værdi på op mod 120 millioner kroner.

Det bliver Munck Havne og Anlæg, der skal stå for anlægsarbejderne ved etableringen af den nye bæredygtige bydel Marina City ved Kolding Fjord.

Arbejderne indebærer en større udvidelse af det eksisterende havnebassin, etablering af nyt kajanlæg og slæbesteder, anlæggelse af ny strand og opfyldning af det nye landområde. Projektet skal udføres i totalentreprise og har en samlet værdi på op mod 120 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det glæder os, at vi nu er tildelt kontrakten. Det er en tilbudsproces, som har varet mere end et år, og vi er glade for, at vi sammen med vores stærke team har kunnet levere det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Vi glæder os til at komme i gang med opgave, siger afdelingschef i Munck Havne og Anlæg, Hans Færch.

Baggrunden for projektet er en strategisk beslutning om at udvikle en stor, top-attraktiv lystbådehavn i Kolding. Da Lystbådehavn Nord er utidssvarende, mangler plads og er miljømæssigt under pres på grund af naboskab med erhvervshavnen, har man valgt at udvide Marina Syd og samtidig lade området ved Lystbådehavn Nord overgå til erhvervshavneformål.

rich-media-2
Den nye lystbådehavn får plads til omtrent 1000 både. Illustration: Schønherr.

Et oplæg udarbejdet i fællesskab af Kolding Kommune, bestyrelserne i lystbådehavnen, Kolding Havn og sejlerne skal give bådejerne de bedste betingelser og rummer samtidig nogle attraktive boliger ved vandet. Boligbyggeriet skal være med til at finansiere den nye marina i samarbejde med Kolding Lystbådehavn.

Der bliver samlet set omtrent 1000 bådpladser i havnen, som bliver den største udenfor hovedstadsområdet. Derudover bliver der plads til opbevaring af mindst 500 både på land, klubhuse, værksteder, fiskerskure, bådhuse og andre moderne faciliteter.

Kolding Kommune forventer at anlægsarbejderne kan starte i løbet af 2021. Hvis det er tilfældet, regner man med, at lystbådehavnen kan tages i brug i 2023.