Lyt til artiklen:

Metso Outotec frasælger dansk virksomhed

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Finske Metso Outotec-koncern har underskrevet en aftale om frasalg af koncernens Recycling-forretningsområde, som inkluderer Metso Denmark.

Recycling-virksomheden Metso Denmark, med base i Horsens, producerer maskiner til neddeling af affald og er blandt verdens førende på området.

Virksomheden startede som den kendte industrivirksomhed Møller & Jochumsen og har en historie, der strækker sig helt tilbage til 1857.

Siden 2009 har virksomheden heddet Metso Denmark og været en del af den børsnoterede, finske Metso Outotec-koncern.

Nu har virksomheden imidlertid fået nye ejere, da Metso Outotec-koncernen har valgt at frasælge dele af koncernens forretningsområder, for at fokusere på udstyr til udvinding af mineraler og råstoffer samt minedrift.

rich-media-1
Uffe Hansen fortsætter som administrerende direktør i virksomheden. Pressefoto.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er meget glade for, at vi har fundet en ny ejer til vores forretning, hvis strategiske tænkning og ambitioner er så godt afstemt med vores. Som en selvstændig virksomhed, med fokus på genanvendelse af affald, vil vi kunne være mere agile og kundeorienterede, samt være i en god position til yderligere at udnytte vækstmulighederne, siger Uffe Hansen, som er President for Recycling Business Area hos Metso Outotec, og som vil fortsætte som CEO for den nye virksomhed.

En stærk spiller i en attraktiv industri

Metso Denmark har præsteret tocifrede vækstrater i en årrække og i det seneste regnskabsår med et rekordstort overskud på over 50 millioner kroner før skat. Det er dermed en særdeles indbringende virksomhed, som Ahlström Capital overtager.

- Det er en stærk og voksende virksomhed i en attraktiv industri. De har allerede et globalt setup, dygtige medarbejdere og stort fremtidigt potentiale. Vi tror på, at de er godt rustet til at realisere deres vækstpotentiale fuldt ud som en selvstændig virksomhed, og vi er glade for at støtte dem i deres ambitioner og være en del af rejsen i de kommende år, siger Lasse Heinonen, President og CEO hos Ahlström Capital.

Virksomheden er vokset kraftigt de senere år, og har idag cirka 120 ansatte, men forventer, som en del af vækststrategien, at ansætte et betydeligt antal nye medarbejdere de kommende år.

Den nye virksomhed kommer til at hedde M&J Denmark A/S og vil, som hidtil, operere under M&J brandet. Hovedkontoret forbliver i Horsens med egne afdelinger i Tyskland, Thailand, Kina, USA, England, Sverige og Polen.

Handlen forventes afsluttet i løbet af fjerde kvatal i år. Parterne ønsker ikke at oplyse værdien af handlen.