Lyt til artiklen:

Solidt kvartal fra Volvo CE

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Volvo CE har oplevet en vækst i nettosalget på 13 procent i årets andet kvartal efter øget salg i Europa, Nordamerika og Sydamerika.

I kølvandet af den kraftige fremgang efter sidste års udfordringer har alle Volvo CE's markeder oplevet et stigende salg af enheder i forhold til samme periode 2020 - alle, undtagen Kina, der har registreret en lille nedgang trods stigende salg i årets tre første måneder.

Også ordretilgangen er steget, nemlig med 35 procent, som følge af større bygge- og anlægsaktivitet, høj forbrugertillid og stigende infrastrukturinvesteringer.

Det samlede nettosalg i andet kvartal steg med 13 % til 25,839 milliarder SEK - støttet af en 17 procents stigning i salget af tjenesteydelser.

De samlede leveringer steg med 5 procent i kvartalet, primært som følge af et stort salg i Europa samt Nord- og Sydamerika, hvor der for sidstnævntes vedkommende var tale om en stigning i leveringerne på 120 procent i forhold til samme periode året før.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Takket være vores indsats for innovation og kundesucces har vi formået at modvirke en opbremsning i Kina med en solid stigning i efterspørgslen på tværs af vores andre nøgleregioner i Europa og Nordamerika. Vores førsteprioritet har været at fastholde et stabilt opsving trods sidste års udfordringer, men vi har samtidig fortsat vores vej mod innovation med en række spændende lanceringer i dette kvartal, herunder et spring ind i segmentet af 50 tons gravemaskiner, og lanceringen af vores første testlaboratorium for brintbrændselsceller, lyder det fra Volvo CE's adm. direktør Melker Jernberg i en pressemeddelelse.