sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Digitalisering giver håndværkerne overskud på bundlinjen

00:00
Hastighed: ???x
02:11

Abonnementsartikel

Med et IT-system ved hånden sparer indehaver af Vestkystens VVS, Torben Jensen, ikke blot tid, men han kan også se fordelene rent økonomisk.

Vestkystens VVS i Bedsted tæller 18 ansatte med arbejdsopgaver inden for henholdsvis VVS, smedearbejde samt varmeservice. Opgaverne er alsidige, og indehaver Torben Jensen skal derfor administrere mange discipliner. Efter en gennemgående behovsafdækning fandt man i virksomheden ud af, at der var brug for et digitalt værktøj, der kunne lette forretningsprocesserne:

- Det, der var tidstungt i vores tidligere økonomisystem, var godkendelse af fakturaer, fakturering og planlægning - altså vores arbejdskortsdel ud til vores medarbejdere, siger han.

Derfor valgte VVS-virksomheden at implementere E-Komplet, der har udviklet en IT-løsning skræddersyet specifikt til håndværkere. Systemet inkluderer bl.a. sagsstyrings- og regnskabsprogram, og Vestkystens VVS behøver derfor ikke at kombinere E-Komplet med andre systemer for at få det fulde overblik over virksomheden.

Processer hjælper alle

På en digital arbejdsplads er der mange flere fordele end blot det lave papirforbrug. Selv fremhæver Torben Jensen at hans bogholder nu kan bruge sin arbejdsdag på andre opgaver end det tidskrævende, manuelle tastearbejde. Efter den digitale omstilling i firmaet fakturerer Torben faktisk nu selv flere fakturaer. Den øgede digitalisering giver altså nye muligheder for Vestkystens VVS, og potentialet står for Torben klart, da han beskriver montørernes arbejdsdag med det digitale system:

- Før vi fik E-Komplet har montørerne haft et tungt system at arbejde med. Ved at de har fået E-Komplet, og det kører over deres telefon, gør det også deres hverdag meget nemmere, så de har taget rigtig godt imod det, siger indehaveren.

Digital infrastruktur

Med E-Komplet har overgangen til en digital hverdag vist sig at være den rigtige løsning for Vestkystens VVS. Systemet har givet virksomheden mulighed for at interagere i deres arbejde på innovativ vis, hvilket har åbnet nye potentialer i arbejdsprocesserne.

Har du lyst til at se hele interviewet med Vestkystens VVS, kan du se mere her.