Lyt til artiklen:

50 års dumper-knowhow

00:00
Hastighed: ???x
03:02

Abonnementsartikel

Wacker Neuson har gennem årene udviklet ekspertise i fremstilling af hjul- og bånddumpere.

Dumpere har i de seneste årtier været populære hjælpere på mange byggepladser. Wacker Neuson har mere end 50 års imponerende dumper-knowhow, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Ved årtusindeskiftet overtog Neuson Baumaschinen GmbH firmaet Ebbs & Radinger. Dette firma havde allerede dengang mere end 10 års erfaring med dumpere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sammen med firmaet Lifton i Storbritannien blev der først produceret dumpere i Wien og Wales, og i 2008 blev produktionen flyttet til Østrig. Med fusionen af det daværende Neuson Kramer Baumaschinen AG og Wacker Construction Equipment AG nåede dette omfattende knowhow til det nuværende Wacker Neuson SE.

Bred portefølje til ethvert krav

- I de seneste årtier er der på dumperområdet særligt kommet fokus på ét tema: Sikkerhed, forklarer Stefan Bogner, talsmand for ledelsen i Wacker Neuson Linz GmbH.

Wacker Neuson har gennem årene sørget for at udvikle maskinerne, så arbejdet bliver mere effektivt og sikkert.

I alt tilbyder Wacker Neuson ti forskellige hjuldumpermodeller, tre Dual View-dumpere og syv hjuldumpermodeller. Hertil hører også de elektrisk drevne maskiner DW15e og DT10e fra zero emission-serien.

Innovation af dumpere

- Ved udviklingen af vores dumpere er vi altid et skridt foran. For det første optimerer vi allerede afprøvede modeller med hensyn til sikkerhed, ergonomi, performance og håndtering. For det andet spiller emner som digitalisering og elektrificering en stadigt større rolle inden for videreudviklingen, siger Stefan Kurzmann, produktekspert for dumpere hos Wacker Neuson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

F.eks. arbejder den elektriske hjuldumper DW15e uden direkte udstødningsemissioner. Dumperen er udstyret med separat elektromotor til køredrevet og til arbejdshydraulikken for at tilpasse effekten uafhængigt og efter behovet og minimere energiforbruget. I sammenligning med den konventionelle model er støjemissionerne her blevet reduceret med mere end 20 decibel. En yderligere dumper-udvikling er de tre Dual View-modeller DV60, DV90 og DV100 med en nyttelast på seks til ti ton. Dual View muliggør et komfortabelt og hurtigt skift af sædepositionen gennem en 180 graders drejning af hele betjenings- og sædekonsollen. Med sædepositionen ændrer føreren udsyns- og køreretningen fremad. Tidskrævende vending og rangering er dermed ikke længere nødvendigt. Særligt på byggepladser med trange pladsforhold, for eksempel i indre byzoner, ved tunnelarbejde eller på meget trafikerede veje, viser Dual View sit fulde potentiale. Dermed har føreren altid fuldt udsyn over arbejdsomgivelserne, hvilket givet langt større sikkerhed.

Dumperne er en vigtig bestanddel af Wacker Neusons portefølje, der rækker fra betonteknik og komprimeringsudstyr til gravemaskiner og hjullæssere og tilbyder passende løsninger til vidt forskellige anvendelsesområder.