Lyt til artiklen:

Ulovlig arbejdskraft: 10 anholdt på kommunalt byggeprojekt

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Abonnementsartikel

På en byggeplads i Helsingør er 10 ukrainske håndværkere anholdt for at arbejde uden tilladelse på kommunens nye sundhedshus.

Der er angiveligt brugt ulovlig arbejdskraft på byggeriet af et nyt sundhedshus, som bliver opført for Helsingør Kommune.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Politiet, Arbejdstilsynet og folk fra Skattestyrelsen lagde tirsdag vejen forbi byggepladsen, og det resulterede i, at 10 ukrainske mænd blev anholdt for ulovligt arbejde.

Helsingør Kommune har som bygherre det øverste ansvar for det, der sker på byggepladsen. De har bedt hovedentreprenøren om en redegørelse i sagen. Ifølge kommunens projektleder på byggeriet, har entreprenøren blandt andet skrevet under på, at de ikke benytter ulovlig arbejdskraft.

- Det er jo ikke sådan, at vi som kommune kan gå rundt at spille politimænd overfor hovedentreprenøren, hans underentreprenører og medarbejdere, siger projektleder Jan Krog Islin.

Ingen bemærkning fra Arbejdstilsynet

Elindco, der er hovedentreprenør på projektet, har onsdag formiddag leveret den redegørelse, Helsingør Kommune har bedt om.

Ifølge Helsingør Dagblad skriver Elindco i denne, at de troede håndværkerne var fra Polen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejdere fra Polen skal som EU-borgere ikke have hverken arbejds- eller opholdstilladelse i Danmark.

Derudover skriver Elindco:

"Arbejdstilsynet har været på pladsen forinden i går, og kontrolleret netop disse håndværkere ad flere omgange. De har kontrolleret både arbejdsforhold, indrejsedokumenter/pas og øvrige forhold. Dette er gjort uden anmærkninger".