Lyt til artiklen:

Nye teleskoplæssere langes hurtigt over disken

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Forventningerne til Manitous nye 18 meter maskine indfriet før de første eksemplarer nåede til landet.

Manitou-importøren Scantruck A/S har netop fået de første syv eksemplarer af den nye 18 meter teleskoplæsser MT1840A hjem til klargøring og derefter levering. De næste 32 eksemplarer er også bestilt af kunder, som forsynes lige så hurtigt, som fabrikken sender maskinerne til Danmark.

- Vi har haft store forventninger til salget af den nye, opdaterede model. Det er forventninger, der var langt mere end indfriet, før vi fik de første maskiner, fortæller markedschef Dennis Faurby hos Scantruck.

Modellen MT1840 er ikke ukendt for danske håndværkere, entreprenører og andre fagfolk med behov for at arbejde sikkert i højden og samtidig have mulighed for at have en vis last med op. Men den nye variant MT1840A er opgraderet på en række væsentlige punkter. Blandt de mest iøjnefaldende er en ny 100 hk Deutz Stage V-motor, som naturligvis lever fuldt op til alle miljøkrav. Maskinen har en kapacitet på 4000 kg.

Nem adgang med "easy step"

- Kabinen er også ny og har blandt andet "easy step", som sikrer en nemmere og mere sikker adgang for maskinføreren. Lidt firkantet kan man sige, at døråbningen i bunden netop ikke er firkantet længere. Her har Manitous designere lavet en blød bue, så det er meget lettere at få godt fodfæste, når man stiger både ind og ud. Inde i kabinen er der nyt display, nye betjeningsknapper er hentet fra Manitous NewAg-serie. Nye støttebenskontakter er en detalje, som vil blive oplevet som en stor nyhed af maskinførerne, vurderer Dennis Faurby.

rich-media-1
Karosseriet på den nye Manitou slår et sving ved døren til kabinen. "Easy step" sikrer god plads til, at maskiniføreren kan stige ind og ud med godt fodfæste. Pressefoto.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De nye støttebenskontakter afløser de traditionelle ruller på siden af joysticket til at køre maskinens støtteben op og ned. I stedet har føreren nu separate kontakter med en meget enklere betjening. Det samme gælder i øvrigt for kontakterne til nivellering af maskinen.

Populær maskine

- MT1840 har altid været en meget populær teleskoplæsser, som vi samlet set har solgt omkring 60 styk af i år. Heraf altså de 39 af den nye model MT1840A, som vi nu begynder at få hjem, fortæller markedschef Dennis Faurby.

Manitou MT1840A fås i øvrigt også med mandskabskurv og fjernbetjening, som kan gøre det nemt at komme i højden og skifte vinduer, tagplader og andet. Maskinens løftehøjde er helt præcis 17,55 meter, og rækkevidden passerer netop 13 meter.