Lyt til artiklen:

Danmarks første cykelsti med drænasfalt

00:00
Hastighed: ???x
00:00

NCC kunne for nyligt præsentere Danmark første cykelsti med drænasfalt i Vejen Kommune.

Sommerens store oversvømmelser i det centrale Europa gav anledning til stor diskussion om, hvorvidt Danmark er godt nok rustet mod fremtidens mere hyppigt forekommende, ekstreme vejr.

I juli efterlyste Dansk Industri en samlet, ambitiøs plan for klimaindsatsen og konkrete initiativer, der kan være med til at løse problematikken.

Sådan et er NCC nu kommet med.

Virksomheden kunne nemlig for nyligt præsentere Danmarks første cykelsti med drænasfalt. I foråret påbegyndte man gravearbejdet på to forsøgsstrækninger i Vejen Kommune, og i løbet af sommeren har man asfalteret cykelstierne.

rich-media-1
150 borgere var troppet op til indvielsen af den nye cykelsti. Foto: NCC.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Løsningen bygger på NCC's koncept for klimaveje kaldet NCC Permavej. Det består af en permeabel asfaltbelægning og et drænende bærelag, der skal sikre området mod oversvømmelser.

Belægningen består af to forskellige lag asfalt på henholdsvis seks centimeter og tre centimeter. Med det underlag drænes regnvand langsomt ud i jorden eller videre til kloaknettet med forsinkelse, så kloaknettet ikke overbelastes. Det betyder, at cykelstien altid er fri for vand - selv under skybrud. Som en ekstra gevinst kræver denne løsning ingen afløbsriste, render eller brønde, hvilket gør anlægsarbejdet mindre kompliceret og minimerer omkostningerne.

De blev indviet ved et festligt arrangement i Askov, hvor mere end 150 borgere var mødt op.