Lyt til artiklen:

McCloskey vil sætte ny standard for slagleknusere

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

Irske McCloskey er udkommet med producentens hidtil mest kraftfulde mobile slagleknuser.

De kalder den fabrikkens hidtil mest kraftfulde slagleknuser. I4C er navnet på det nyeste udspil fra McCloskey, der producerer grej til knusning, neddeling og sortering.

Den nye, kompakte maskine vejer intet mindre end 45 tons, og hos Scantruck, der er dansk McCloskey-importør, er man optimistisk omkring maskinens entre på det danske marked.

- Jeg er helt sikker på, at vi kommer til at se I4C-slagleknusere også i Danmark. Maskinen passer faktisk fint til mange entreprenørers behov for effektiv knusning af både beton, tegl, asfalt og andre materialer i den større skala, siger produktchef Morten Gren Pedersen hos Scantruck.

Den nye mobile slagleknuser på bælter har en indtagsåbning på 1050 x 1125 millimeter. Maskinens transporthøjde er 3,2 meter, mens den har en transportlængde på 15,8 meter og har behov for 3 meter i bredden

Maskinkraften har Caterpillar stået for, og i motorrummet finder man 375 hestekræfter. Til sammenligning er der 350 hestekræfter i modellen I44 fra samme producent.

- McCloskeys konstruktører har lavet en kompakt maskine, hvor fødekassen er placeret over motoren. Motoren ligger dermed i knuserens bagende og er nem at lave service på. Til en vis grænse kan man godt sammenligne den nye I4C med McCloskey I44, som er en særdeles stærk maskine med masser af power. Den nye slagleknuser er bare mere kompakt og har endnu flere hestekræfter, fortæller Morten Gren Pedersen.