Lyt til artiklen:

Dansk leverandør klar med rotationssensor til de mindre gravemaskiner

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Topptopo vil fremadrettet kunne montere Topcon rotationssensorer på de mindre gravemaskiner med svingbom.

Der er nyt grej i sortimentet hos Topptopo ved Slangerup. De har nemlig fået fingrene i rotationssensorer til mindre gravemaskiner med svingbom. Teknologien hjælper maskinføreren med at skabe overblik over svingbommens position.

- Det betyder, at operatøren har en meget større flade, hvor han kan bruge GPS'en, så hans dagligdag bliver væsentlig nemmere. Han skal ikke tage hensyn til, hvor han har sin bom. Han kan bare grave, siger Bjarne Topp, der er direktør i Topptopo.

rich-media-1
En rem forbinder sensoren med svingbommen. Foto: Tim Søgaard.

Systemet fungerer således, at et tandhjul monteres på krøjebolten og rotationssensoren. En rem forbinder de to tandhjul, og på den måde kan sensoren måle vinklen på svingbommens position.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den vinkel dukker op på skærmen inde i maskinen, og på den måde har operatøren fuldt overblik over svingbommens position.

rich-media-2
Dataene fra sensoren visualiseres på en skærm i kabinen. Foto: Tim Søgaard.

- Normalt sagde vi til maskinføreren, at de koordinater, han fik, kun passede, når bommen befandt sig lige ud for maskinen. Det er slut med denne udvidelse, siger Bjarne Topp.

Teknologien i sig selv er ikke så ny, men det er først nu, at priserne er blevet så medgørlige, at det kan betale sig at montere den på de mindre maskiner.

Systemet kan monteres på samtlige mærker.