Lyt til artiklen:

Gøma mere end fordobler overskuddet

00:00
Hastighed: ???x
02:24

Gøma har præsenteret et regnskab, hvori det fremgår, at man i seneste regnskabsår har fordoblet overskuddet i forhold til sidste års regnskab.

Regnskabsåret 2020/2021 har været særdeles positivt for Gøma. Det viser tal fra firmaets regnskab, der kom ud fredag.

Heri fremgår det, at man har hentet et driftresultat på lige under 12,6 millioner kroner, hvilket er en forøgning på fire millioner kroner i forhold til året får.

Samtidig er overskuddet i den grad også vokset, her har man hentet et resultat før skat på lidt over 9,7 millioner kroner, mod 4,2 millioner kroner i 2019/2020.

Det giver et resultat på lige under 7,6 millioner kroner efter skat.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Årets resultat efter skat på 7,6 millioner kroner (efter skat, red.) er yderst tilfredsstillende og bedre end forventet. Det yderst positive resultat er skabt på baggrund af de tidligere iværksatte initiativer omkring styrkelse af produktprogram, servicekoncept, forretningsmodel, produktion, IT, ledelse og organisation, skriver Gøma i ledelsesberetningen.

Samtidig har man været i stand til at opbygge et godt renomme som producent. Det fortæller administrerende direktør, Søren Jensen.

- Vi er efterhånden ved at have nogle år på bagen som producent, så vi er blevet bedre til at producere vores maskiner. Vi har et større og større kundeklientel, som har set, at vi laver nogle rigtig gode maskiner.

- Så når man bliver bedre til at producere maskiner, og der er flere, der vil have dem, og det er nogle meget holdbare produkter, så giver det et positivt resultat, lyder det fra den administrerende direktør.

Forventningen til det igangværende regnskabsår er da også, at den positive udvikling fortsætter.

- Gømas positive udvikling og vækst i de seneste år forventes at fortsætte i de kommende år, hvor der især forventes væsentlig vækst i salget til de udenlandske europæiske markeder, lyder det i beretningen.

Søren Jensen vurderer, at den primære kilde til en vækst skal ses på det tyske marked.

- Vi har lukket op for at sælge vores gyllevogne til Tyskland, og vi har et godt forhandlernetværk dernede, vi er på positivlisten dernede, så det forventer vi os ret meget af, siger han.

- Vi har holdt lidt igen, for vi er nye som producent. Vi ville sikre os, at vores produkter virker, men vi er så trygge nu, at vi åbner op for at lade det komme andre steder hen, afslutter Søren Jensen.