Lyt til artiklen:

Farvekavalkade af maskiner på E&H's største stand

00:00
Hastighed: ???x
02:27

Der er masser af el-maskiner at finde hos JMM Groups stand på E&H. En særlig jubilæumsmaskine fra Liebherr kan også opleves.

Grøn er temaet på JMM Groups stand på E&H, men det er langtfra den eneste farve, der er repræsenteret blandt maskinerne på messens største stand.

Her kan man opleve Johs. Møllers Maskiners og Stemas' produktprogram, hvor der altså vil være rigeligt med el-drevne maskiner at opleve.

- Temaet for både Johs. Møllers Maskiner og Stemas er ubetinget grønt. Det demonstrerer vi blandt andet med en 26 tons Liebherr-gravemaskine, som kører rent på el. På trods af størrelsen, bliver der ikke problemer med strømforsyning fra en for lille batteripakke. Liebherr LH 26 M forsynes nemlig direkte fra elnettet, forklarer Leif Rudebeck Petersen, der er direktør hos Johs. Møllers Maskiner.

Jubilæumsmaskine udstilles

En af de mere markante maskiner på E&H, bliver nok at finde på netop JMM Groups stand. Her udstilles nemlig en Liebherr L 586 gummiged i dyb mørkegrøn. Genanvendelsesvirksomheden RGS Nordic har løbende forsynet sig med Liebherr-maskiner, og nu har firmaet netop rundet maskine nummer 100 fra Johs. Møllers Maskiner. Det har man markeret ved at gøre lidt ekstra ud af jubilæumsmaskinen, som altså skiller sig ud på farvefronten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den får blandt andet selskab af en blå læsser og en hvid gravemaskine.

- Vi tager hele sortimentet af Liebherr-maskiner med til E&H. På det store demo-felt kommer der til at køre en TA 230 dumper med kapacitet til 28 tons i ladet, og på JMM Groups eget demo-område præsenterer vi blandt andet en R 930 gravemaskine, siger Leif Rudebeck Petersen.

Mere el hos Stemas

Hos JMM Groups anden aktør Stemas, bliver der også masser af maskiner at opleve. Her medbringer man et stort program af minilæssere fra tyske Weidemann.

Derudover kommer der både læssemaskiner, dumpere og komprimeringsmateriel fra Wacker Neuson og generatorer og lystårne fra spanske Himoinsa.

- Weidemann 1160 eHoftrac er grøn veteran som en af de allerførste el-læssemaskiner. Maskinen er løbende udviklet blandt andet med optimering af batterikapaciteten, og derfor placerer eHoftrac sig fortsat helt i toppen af det elektriske hierarki, fortæller Stemas-direktør Robert Kjærgaard.

Fra Wacker Neuson har man en hel serie af forskellige, eldrevne maskintyper.