Lyt til artiklen:

Unicontrol udvider 3D-styring til gummigeder

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Abonnementsartikel

Hidtil har danske Unicontrol koncentreret sig om 3D-maskinstyring til gravemaskiner, men nu har virksomheden også lanceret teknologien til gummigeder.

Præcision og effektivitet er nøgleordene, når der skal udføres gravearbejde på byggepladsen. Derfor har danske Unicontrol udviklet en ny 3D-løsning til gummigeder, som gør grading lettere. Maskinførere kan nu selv afrette og sætte overflader af med gummigeden ved hjælp af tegninger og GPS uden assistance fra håndmand og landmåler.

Unicontrol medbringer sin nyeste 3D-løsning på E&H i Herning, men allerede inden lanceringen har virksomheden afsat den til aktører i entreprenørbranchen i Danmark og Sverige.

- Unicontrol 3D er et godt værktøj til at sikre præcis grading, uanset hvor garvet en maskinfører der sidder i førerhuset. Samtidig kan vores maskinførere godt lide, at maskinstyringen giver dem mulighed for at arbejde meget selvstændigt på byggepladsen. Vi kommer hurtigere i mål med afretningsopgaver nu, siger Henrik Vestergaard, der er teknisk ansvarlig i entreprenørfirmaet Gorm Hansen, som er blandt frontløberne i anvendelsen af den nye løsning til gummigeder.

rich-media-2
Løsningen kan monteres på samtlige fabrikater af gummigeder. Pressefoto.

Teknologien kan installeres på samtlige fabrikater af gummigeder, og Unicontrol er angiveligt de første i verden til at supportere knækled og montere antenner på taget.

Udviklet med partnere

Løsningen er udviklet i samarbejde med Unicontrols distributører og partnere. Her finder man blandt andre L5, der er Unicontrols forhandler i Sverige.

- På byggepladserne er der ofte i forvejen en gummiged, og den vil vores kunder i byggebranchen gerne kunne anvende til endnu flere opgaver end at flytte materiel og losse lastbiler. Alt i alt øger brugen af Unicontrols teknologi både maskinudnyttelsen og produktiviteten på pladsen, siger Johan Spector, som er partner i L5.

På de danske byggepladser er manglen på kvalificeret arbejdskraft et voksende problem, og derfor kan innovative løsninger, der kan gøre den enkelte arbejder mere selvhjulpen og produktiv, være ganske værdifulde. Det er da også gået stærkt for den fynske virksomhed. Unicontrol blev etableret i 2018 og afsætter i dag sin teknologi til mere end 15 lande.

- Vores vision er at være verdens ledende fabrikant af et simpelt 3D-GPS maskinstyringssystem. Vi vil bevise, at maskinstyring kan gøres simpelt for brugeren, fortæller Ehsan Ekhlas, der er CCO i Unicontrol.

E&H løber af stablen den 16. - 18. september.