Lyt til artiklen:

Havneudvidelse i Sæby snart i mål

00:00
Hastighed: ???x
01:49

VIDEO: Det skrider frem som planlagt for CG Jensen, der arbejder på at udvide Sæby Havn. Den første del af det nye havneområde er allerede taget i brug, og projektet forventes afsluttet i år.

SÆBY: Det er duften af tang, der fylder næseborene, når man bevæger sig ud på det nye havneområde i Sæby Havn. Den karakteristiske lyd af mågeskrig og bølgerne, der kaster sig mod kysten, er næsten ikke til at høre for den store gravemaskine, der er i gang med at bjærge nogle gedigne granitsten op fra havet langs ydermolen.

"CG Jensen" står der på maskinen. Totalentreprenøren har siden november arbejdet på at udvide havnen i det nordjyske, og nu - ti måneder senere - kan arbejderne på pladsen snart ane afslutningen på projektet.

- Det næste, der skal ske, er, at der skal rammes nogle pæle i inderhavnen, og så skal der opbygges en bådebro. Derefter skal der laves noget belægning, og når det er klaret, er vi sådan set ved at være færdige, siger Johan Borup Exner, der er ingeniørpraktikant ved CG Jensen og arbejder på projektet.

rich-media-1
Arbejderne på pladsen kan snart skue enden på projektet. Foto: Tim Søgaard.

Havneudvidelsesprojektet i Sæby er på 60.000 kvadratmeter, og det er der en grund til. Havnen skal nemlig fremover være for alle. Derfor anlægges et vandaktivitetsområde til vinterbadere, svømmere, kajakroere, dykkere og SUP'ere samt en 600 meter lang ydermole og et landareal med plads til vinteropbevaring af både. Derudover etableres to nye havnebassiner med ekstra bådpladser, så kapaciteten kommer op på omkring 430 både.

Udvidelsen af havnen skal nemlig også tilgodese en øget efterspørgsel på bådpladser. En snes både har allerede lagt til kaj i den ene del af den nye havn, og hvis alt går efter planen, så står hele råhavnen klar til aflevering i november måned.

Projektet har en anslået værdi af 45 millioner kroner.