Lyt til artiklen:

Simpel opbygning af effektiv faskinetunnel

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Danske WaterCare præsenterede på Rørcenterdagene et nyt koncept til rensning, forsinkelse og nedsivning af regn- og overfladevand.

I kampen mod de stadig mere truende vandmasser efter for eksempel ekstremregn har danske WaterCare fra Assens udviklet en faskinetunnel, der kan være med til at afvande eller forsinke regn- og overfladevand.

- Vi mangler i den grad bedre løsninger til håndtering af regn- og overfladevand. Det har vi arbejdet på i årevis. Udfordringen er pladsen, den store volumen samt prisen, men det har vi løst med WaterCare Faskinetunnel, fortæller COO Jacob L. Kristensen, WaterCare ApS, da Maskinteknik møder ham på Rørcenterdagene.

I mange danske byer er der store problemer med overløb, da kloakkerne ikke kan aftage alt regnvandet. Det medfører oversvømmelser på både gader og stræder.

- Men med WaterCare Faskinetunnel er det muligt at løse problemet. Faskinetunnel fungerer bl.a. som en LAR-løsning og er en billig og effektiv måde at håndtere regnvand lokalt også uden om kloaksystemet, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Faskinetunnelen er et både stærkt og vægtmæssigt let produkt, som kan stables i forbindelse med transport. En tunnel er sammensat af blot to forskellige elementer - et endemodul og et midtermodul. Man begynder og afslutter med endemodul, mens antallet af midtermoduler kan varieres efter behov. Et midtermodul alene har en nettovolumen på 6,72 kubikmeter.

- WaterCare Faskinetunnel er et unikt produkt hvor man går bort fra den traditionelle kubiske tankegang og i stedet bruger en stærk tunnelstruktur til håndtering af store mængder regn- og overfladevand. Vi har designet et meget stærkt produkt der tåler tung trafiklast ved installation med korrekt terrænopbygning. Det har vi sågar dokumentation på, da vi i udviklingsfasen har gennemgået omfattende styrketest af produktet i tæt samarbejde med Force Technology. Resultaterne var fremragende og gør vi i dag kan tilbyde det bedst mulige produkt for kunden, siger Jacob L. Kristensen.