Lyt til artiklen:

Dobbeltlevering til vestjysk entreprenør

00:00
Hastighed: ???x
04:14

Abonnementsartikel

Rønn Entreprenør har investeret i Komatsus nye PC88MR-11 og den driftssikre Weycor AR480HS.

Der er ingen grund til at skifte væk fra et maskinmærke, når man er rigtig godt tilfreds med det. Sådan var den klare konklusion, da Jesper Pedersen, ejer af Rønn Entreprenør i Lemvig, havde behov for en opdatering af sin maskinpark.

Derfor blev hans eksisterende Komatsu PC88MR-8 skiftet ud med den helt nye model -11, og hans Weycor AR80 er ligeledes blevet afløst af en fabriksny Weycor AR480HS. Begge fra Scantruck A/S, der er importør og forhandler af begge mærker i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er nok bare en Komatsu mand. Der har aldrig været nogle problemer med de Komatsu maskiner, jeg har arbejdet med, og med Weycor ved man bare, at den altid kører. Så der var ikke så meget at overveje, siger Jesper Pedersen.

Masser af kræfter

Begge maskiner er allerede leveret, og begge er de denne dag aktive på et byggeprojekt på en gård nær Tim i Vestjylland. Rønn Entreprenør udfører alt i betonarbejde, og kunderne er hovedsageligt i landbruget. Her er der brug for alsidige maskiner, der kan yde på forskellige områder, og her falder begge nye maskiner perfekt ind.

- Gravemaskinen anvender vi til stort set alle opgaver. Den er så alsidig, at man kan bruge den til lidt af hvert. Den har en mindre bagdel end den gamle model. Derfor skulle jeg lige vænne mig til, at maskinen har et lidt anderledes tyngdepunkt. Men det kom hurtigt. Den har også masser af kræfter til vores type opgaver. Det er slet ikke noget problem. Samtidig er den meget brændstoføkonomisk. Den bruger næsten ingen dieselolie i forhold til den gamle, så der er også kommet en besparelse, siger Jesper Pedersen.

Komatsu PC88MR-11 afløser den tidligere -10 model i markedet. Modelbetegnelsen MR står for Minimum Radius - dvs. begrænset udsving ved krøjning. Derudover har maskinen fået en helt ny Stage V motor med partikelfilter. Det har givet en væsentlig støjreduktion, forbedret brændstofeffektivitet og højere produktivitet.

Udsynet mod højre side, hvor gravearmen er monteret, er væsentligt forbedret på grund af en designændring, og det bedre udsyn giver også bedre sikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Populær i flere brancher

Scantruck A/S har importeret og forhandlet maskiner fra tyske Weycor siden 2006. Frem til 2016 stod der Atlas på maskinprogrammet, og trods navneændringen leverer maskinerne fortsat i samme høje kvalitet.

- Atlas var bare noget af det bedste, man kunne få. Nu hedder de Weycor, og de kører fortsat bare derudaf. Samtidig var Weycor modellen lidt billigere i pris end de andre mærker, og så var det helt afgørende, at jeg kunne få den leveret meget hurtigt, siger Jesper Pedersen.

rich-media-3
I samme handel skifte firmaet sin Weycor AR80 ud med en Weycor AR480HS. Pressefoto.

Der skiftes dagligt mellem pallegafler og skovl på maskinen, og så bruger Rønn Entreprenør også Weycor AR480HS til at håndtere deres kompakte blandemaskine, når de udfører pudselag i staldene. HS-betegnelsen i modelnavnet står for High Speed og angiver, at maskinen kan køre op til 40 km/t. Den kommer også i en model 480T med teleskoparm, eller en 480S med svingskammel så armen kan anvendes til siden af maskinen. Alle tre modeller er udstyret med en 4-cylindret Deutz motor, der yder 72,5 hk.

- Vi sælger Weycor læssemaskiner til kunder i både landbruget og entreprenør- og byggebranchen. I daglig tale kalder flere kunder dem fortsat for Atlas, og vi har mange Atlas kunder, som vender tilbage og køber Weycor. AR480HS er en utrolig stærk maskine, som giver høj kvalitet af arbejdet og med lave driftsomkostninger. Den kører upåklageligt og er en meget driftssikker maskine, forklarer Michael Bom Skytte, produktchef hos Scantruck A/S.

AR480HS vejer 5.760 kg og med ekstraudstyr øges vægten op til 6.280 kg. For- og bagaksel kan bevæge sig +/- 12 grader uafhængigt af hinanden. Det er unikt, og det smitter selvfølgelig positivt af på førerkomforten.