Lyt til artiklen:

Skattestyrelsen rykker tættere på Femern

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Abonnementsartikel

Nu flytter styrelsen og flere andre myndigheder ind ved Rødbyhavn. Det skal sikre, at entreprenører og arbejdstagere på Femern-forbindelsen betaler korrekt skat.

Skattestyrelsen skal være med til at sikre ordnede forhold for de mange danske og udenlandske arbejdstagere på Femern Bælt-byggeriet. Derfor flytter styrelsen, sammen med andre myndigheder, ind i det nyoprettede, lokale myndighedscenter ved Rødbyhavn. Her vil styrelsen vejlede om danske skatteforhold og være i tæt kontakt med de entreprenører og arbejdstagere, der skal være med til at bygge den nye forbindelse.

- Vores første store opgave bliver at få de mange udenlandske arbejdstagere registreret korrekt, så de fra start betaler den rigtige skat. Det er vi allerede i dialog med de store entreprenører om. Og ved at være til stede lokalt, får vi en rigtig god mulighed for også at have en tæt dialog med dem, der skal arbejde på byggeriet, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Bente Bill.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skattestyrelsen vil også løbende afholde informationsmøder for de mange nye arbejdstagere på byggeriet. Antallet af medarbejdere, der vil være til stede fra Skattestyrelsen, vil blive tilpasset efter det lokale behov.

Både vejledning og kontrol

Når Skattestyrelsen flytter ind, vil det i første omgang være med medarbejdere, der er vant til at vejlede udenlandske arbejdstagere på engelsk, og som vil kunne løse de fleste udfordringer på stedet. Samtidig vil der også være erfarne kontrolmedarbejdere tilknyttet, der bl.a. beskæftiger sig med social dumping.

- Der er ingen tvivl om, at det danske skattesystem kan virke svært, når man møder det første gang. Derfor er det vores klare mål, at vi skal gøre det så let som muligt for udenlandske entreprenører og arbejdstagere at gøre det rigtigt. Men vi er også klar med kontrollen undervejs, så vi sikrer, at alle - uanset om de er danske eller fra udlandet - betaler korrekt skat og afgift, siger Bente Bill.