Lyt til artiklen:

Volvo CE afslører autonomt asfalttromle-koncept

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Volvo Construction Equipment har afsløret en prototype på en autonom asfalttromle, der kan køre udelukkende på strøm.

En asfalttromle helt anderledes fra dem, vi kender i dag, kan være på vej fra Volvo Construction Equipment. På den amerikanske Utility Expo-messe havde producenten nemlig medbragt en såkaldt CX01.

En prototype på et asfalttromle-koncept, hvor maskinføreren er taget ud af ligningen. Der er nemlig ingen kabine, han kan sidde i, for meningen er, at asfalttromlen skal styres enten med en fjernbetjening eller køre helt autonomt.

Tanken er, at asfalttromlen skal indgå i en flåde med flere, hvor de enkelte tromler kan kommunikere med hinanden og arbejde som en enhed.

Idéer til fremtidige produkter

Det er dog udelukkende et koncept. Derfor er det langt fra sikkert, at den næste generation af asfalttromler fra Volvo CE kommer til at ligne den prototype, de altså havde medbragt på den amerikanske messe.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nogle af idéerne, såsom fjernkontrol og autonomi vil dog sandsynligvis blive implementeret i fremtidige produkter, lyder det.

Asfalttromlen kan køre både på diesel, som hybrid eller fuldelektrisk. Selve tromlen består af to uafhængige halvdele, som holdes oprejst af et selvbalancerende kontrolsystem.

Hvis konceptet kan realiseres, kan man skåne operatøren for både vibrationer, larm, støv og andre gener og samtidig effektivisere arbejdet.