Lyt til artiklen:

Arkil får første eksemplar af ny hjulgraver

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Arkil fik Danmarks første eksemplar af Komatsus nye PW158-11 gravemaskine på hjul.

Entreprenørkoncernen Arkil har fået nyt materiel. Danmarks første eksemplar af Komatsus nye hjulgraver PW158-11 er tjekket ind i Arkils afdeling i Aalborg, hvor den får rigeligt at se til.

- Det første større projekt, vi bruger maskinen på, er en udstykning af 10 grunde i Hals ude ved Aalborg Bugt. Vi lader hjulgraveren køre med vogn efter, og så kan den ellers gå i gang med vej, kloakstik, kantsten, og hvad der ellers skal laves. Vi kan jo bruge den til det meste, så der er ingen grund til at køre andre maskiner derud, siger René Hald, der er chef i Arkils afdeling i Aalborg.

Den nye Komatsu-graver vejer lige godt 18 tons og har en rækkevidde på godt og vel ni meter. Gravedybden er ned til næsten seks meter. Alt i alt vurderer René Hald, at den nye hjulgraver er ideel til en række forskellige opgaver. På hjul er maskinen hurtig og nem at komme rundt med i et lokalområde, hvor maskinføreren har mulighed for at flytte den med op til 35 km/t.

Topcon på prøve

Arkils nye hjulgraver er udstyret med Topcon maskinstyring, hvilket ellers ikke har været traditionen hos entreprenøren.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har egentlig normalt brugt et andet mærke til maskinstyring, men nu er vi blevet udvalgt til at teste det her. Det er lidt spændende, fortæller René Hald.

Udover hjulgraveren havde Arkil også tre andre gravemaskiner fra Komatsu på ordresedlen. Her er der tale om én på 31 tons og to på 15 tons. Alle blev købt hos den danske Komatsu-leverandør Scantruck.