Lyt til artiklen:

Markant havneudvidelse på vej i Aalborg

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Rivende udvikling på havnen i Aalborg har nu søsat endnu et projekt. Et nyttiggørelsesdepot skal etableres, hvilket oven i købet giver mulighed for at udvide kajen med over en kilometer.

Sidst i august offentliggjorde Port of Aalborg store planer om en udvidelse af transportcenteret på havnen. Den hastige udvikling skal understøttes af en velfungerende infrastruktur, og derfor går man nu i gang med endnu et projekt.

Port of Aalborg vil anlægge et nyttiggørelsesdepot med en kapacitet til at modtage 1,2 millioner tons overskudsjord fra særligt byggepladser i og omkring Aalborg.

Depotet etableres ved at indramme et areal i Limfjorden, som efterfølgende skal opfyldes med overskudsjord.

- Der har længe manglet kapacitet i og omkring Aalborg, som kan absorbere overskudsjorden fra de mange byudviklingsprojekter i byen. Det har tvunget flere entreprenører og byggevirksomheder til at køre relativt langt for at finde et sted at deponere, hvilket ikke er optimalt hverken økonomisk eller bæredygtigt, siger salgschef i Port of Aalborg, Kjartan Ross

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Plads til kajudvidelse

De nye landkvadratmeter, der opstår, skal danne ramme om en 1,2 kilometer lang kajudvidelse med en 120 meter bred kajgade.

Udvidelsen af kajen kommer til at foregå i etaper. De første 300 meter mod øst er godkendt. Den skal være med til at understøtte den forestående transportcenterudvidelse.

Den første spuns rammes efter planen inden jul, og allerede næste år kan den indledende jordopfyldning begynde. Man regner med, at anlæggelsen af nyttiggørelsesdepotet vil forløbe frem mod 2028.