Lyt til artiklen:

Stigende skrotpriser sætter skub i salget af store sakse

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Abonnementsartikel

VIDEO: A-Skrot i Vejle har anskaffet sig nyt materiel som følge af et voksende skrotmarked. En klar tendens fortæller fynsk maskinhandler.

VEJLE: Var det weekend, havde man nok kunnet høre åens sagte ridslen her fra pladsen hos A-Skrot i Vejle. Kun et læbælte adskiller vandløbet og skrotpladsen, men der er godt gang i maskinerne, så det er den konstante brummen fra motorerne, der fylder øregangene. Én af maskinerne er udstyret med firmaets nye OSA metalsaks og er i færd med at klippe og sortere i en pærevælling af nedløbsrør, vognstel og andre sammenkrøllede vragdele.

rich-media-1
A-Skrots nye metalsaks fra OSA. Foto: Tim Søgaard.

Det kunne lyde som en ganske almindelig opgave, men det er faktisk en forholdsvis ny disciplin for pladsformanden Daniel Heeddegaard, der opererer maskinen til daglig. For metalsaksen er nyindkøbt med det formål at klippe skrottet i mindre stykker, end man har gjort hidtidig. Det giver nemlig en højere pris på materialerne, men det er først for nyligt, at det har kunnet svare sig rent økonomisk for den vejlensiske virksomhed at erhverve sig det nye værktøj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplever vækst på skrotmarkedet for tiden. Priserne på materialerne stiger, og derfor giver det nu mening at investere, siger Daniel Heeddegaard.

Øget salg af materiel

Saksen er købt hos KSM Maskinservice ved Ullerslev på Fyn, og her kan man også mærke at skrotmarkedet er i vækst.

- Vi har i år solgt syv-otte flere metalsakse, end vi plejer. Det har både været til mindre skrothandlere og til entreprenører, der gerne vil have noget mere ud af det brugte jern, siger Henrik Bergholdt fra KSM Maskinservice.

Hans fornemmelse er, at der er mange, der har øget fokus på at gøre produktet mere færdigt, inden de afleverer det. Så er der mindre luft i kasserne, og et renere produkt giver også en højere pris.

- På samme måde oplever vi også vækst i salget af vores forknusere og smashere til beton. På alt, hvad der har med nedbrydning at gøre, er det opadgående, siger Henrik Bergholdt.