Lyt til artiklen:

Entreprenørkoncern klar med stor elektrisk rammemaskine

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Aarsleff Ground Engineering AB kan nu tilbyde en mere klimavenlig pælefundering.

Aarsleff-koncernens svenske selskab Aarsleff Ground Engineering AB går forrest i arbejdet med bæredygtighed og har investeret i verdens første batteridrevne rammemaskine fra Junttan Oy, der udvikler og producerer rammemaskiner og udstyr. Aarsleff bliver dermed de første, der tilbyder en mere klimavenlig pælefundering til byggeriet.

- Det føles fantastisk, at vi nu endelig kan tilbyde vores kunder et godt alternativ og en mere klimavenlig byggeplads, siger Niclas Brogren, administrerende direktør i Aarsleff Ground Engineering AB.

rich-media-1
For kunderne er der ingen begrænsninger i ydelsen af den nye batteridrevne Junttan PMx2e sammenlignet med den konventionelle Junttan PMx22. Pressefoto.

Den nye batteridrevne rammemaskine, Junttan PMx2e, er udstyret med to batteripakker af hver 396 kWh og en 266 kW elektrisk motor, som genererer en kontinuerlig arbejdsdag på 8-10 timer. På et år skønnes Aarsleff at spare 35.000 kg CO2 og 14.000 liter diesel.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For kunderne er der ingen begrænsninger i ydelsen af den nye batteridrevne Junttan PMx2e sammenlignet med den konventionelle Junttan PMx22. Den nye rammemaskine, som allerede er klar til sit første projekt i Sverige, producerer ikke lokale emissioner og genererer betydeligt mindre støj, når den bevæger sig over byggepladsen og kan derfor bruges i miljøer med strenge krav til emission og støjniveau.

- Fordi størstedelen af Aarsleff-koncernens CO2 stammer fra fossile brændstoffer, er vi i gang med at finde alternativer til de mange dieseldrevne maskiner. Den største udfordring er manglen på store, kraftfulde elektriske entreprenørmaskiner eller anden bæredygtig drivkraft, men maskinproducenterne arbejder på at løse det. Fremtiden begynder dermed at se lys ud for mere miljøvenlige byggepladser, siger Lars Dithmer, bæredygtighedschef hos Per Aarsleff A/S.