sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Sådan vælger du den rette loftslampe

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Når du skal have en ny loftslampe, og det ikke er vigtigt for dig at få en bestemt model fra et kendt mærke, har du flere overvejelser at gøre dig

Lamperne kan nemlig tjene vidt forskellige formål i dit hjem. Og hvor det mest oplagte selvfølgelig er gode lysforhold i stue, køkken el.lign., så kan du også hænge lamper fra loftet med det formål at sætte spot på et møbel, en vase, statue eller noget andet.

Loftlamper på skinner

Hvor pendler vil være aktuelle at hænge over spisebordet, så du kan hygge dig med dit aftensmåltid i gode lysforhold, vil det i stedet være spotlys, der er relevante til at lyse noget ganske bestemt i et rum op. Spotlys er en type loftlamper, der typisk er monteret på en skinne, hvor nogle modeller gør det muligt for dig at flytte spotlysets placering langs skinnen for så at opnå den helt rette lyseffekt.

Få en plafond, når du har lavt til loftet

Ønsker du en loftslampe, der ikke optager synderligt med plads i hjemmet - måske fordi du bor i en lejlighed med lavt til loftet - kan du vælge at få en lysskinne eller en plafond sat op. Disse lamper er nemlig uden en lang ledning at dingle fra, og da de ikke har brug for at kunne justeres på samme vis som et spotlys, er de lampeskærmens dimensioner til side næsten flade. Plafonder er altså diskrete.

LED-lys er en strømbesparende teknologi

LED-lys vil være at foretrække, når du skal have en ny lampe, med mindre du har en forkærlighed for gammeldags elpærer. LED er nemlig en strømbesparende teknologi, der har lang levetid og byder på skarpere lys, end du fx kan få med en halogenpære. Sensorteknologi kan du også lede efter, når du skal have en loftslampe - for visse lamper kan registrere bevægelser i et rum og tænde sig selv.