Lyt til artiklen:

Stemas klar til at grave med Wacker Neuson

00:00
Hastighed: ???x
02:59

Stemas fuldender overtagelsen af den danske import med det totale program i gravemaskiner.

Fra torsdag den 21. oktober er Stemas A/S dansk importør og forhandler af hele Wacker Neusons store maskinprogram.

- Vi fuldender overtagelsen af den danske import ved også at få gravemaskinerne med. Da vi den 1. januar i år blev dansk Wacker Neuson-importør, var det uden gravemaskinerne som følge af en klausul, vi havde med vores tidligere leverandør af gravemaskiner, Yanmar og Maskiner A/S. Den slutter nu, og vi er klar med hele Wacker Neuson-programmet, fortæller direktør Robert Kjærgaard hos Stemas A/S.

Wacker Neuson er naturligvis også med på den elektriske bølge

Direktør Robert Kjærgaard, Stemas A/S

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det betyder helt konkret, at Stemas sætter ikke færre end 20 forskellige modeller i gravemaskiner ind i det i forvejen omfattende gule sortiment fra den tyske maskingigant.

De spænder fra de mindste minigravere på 800 kg til gravemaskiner på 14 tons. 18 styk på larvebånd, hvoraf de seks er zerotail-maskiner og tillige to hjulgravemaskiner.

- Wacker Neuson er naturligvis også med på den elektriske bølge. Derfor er vi også leveringsdygtige af el-drevne maskiner, som mange entreprenører nu foretrækker til arbejde i byerne og ikke mindst til indendørs arbejde, som blandt andet nedbrydningsopgaver, siger Robert Kjærgaard.

Speciel konstruktion

Siden nytår har konstruktionen været lidt speciel for Wacker Neuson-gravemaskinerne. Stemas har faktisk måttet foretage sig alt andet, end at sælge nye maskiner. Handel med brugte Wacker Neuson-gravere, service og reparation. Derfor har salget været varetaget af Wacker Neuson selv fra koncernens afdeling i Kiel i Tyskland.

- Nu flytter salget fra Kiel til Hadsten og Roskilde. Mogens Kristiansen, som har været ansat til at varetage salget i Kiel, rykker så ind hos Stemas og sikrer os ekstra ekspertise. Selv har vi været rigtig godt forberedt på også at sælge gravemaskinerne. Stemas har solgt gravemaskiner de sidste 30 år, bare af andet mærke og anden farve. Men vi har faktisk også selv haft forhandling af Neuson tidligere, fortæller Robert Kjærgaard.

- Processen har været lidt speciel, efter at vi overtog alt Wacker Neuson i Danmark, bortset fra den gravende del. Komprimeringsmateriel fra små jordlopper til tromler og valsetog, dumpere på bånd og dumpere på hjul, et helt Zero Emission-program i stampere, vibratorer og dumpere. Såmænd også læssemaskiner, da Wacker Neuson ejer Weidemann-fabrikken, som vi har været dansk importør for i mange år, forklarer Stemas-direktøren.

Stor optimisme

- Både kunderne og vores medarbejdere har haft stor forståelse for, at der lige var en karensperiode med nysalg af gravemaskiner, som vi skulle igennem. Det giver masser af optimisme, og vi glæder os rigtig meget til at overtage import og forhandling af også gravemaskinerne. Wacker Neuson lukker simpelthen alle aktiviteter i Danmark og overlader dem til Stemas. Det betyder, at vi nu sælger hele Wacker Neuson-programmet både som nye, som brugte, klargør, servicerer og reparerer, forklarer Robert Kjærgaard.