Lyt til artiklen:

JCB præsenterer sin højeste teleskoplæsser

00:00
Hastighed: ???x
01:27

JCB går endnu højere med sin nyeste teleskoplæsser, som producenten kalder en tre-i-en maskine.

Med en løftehøjde på over 25 meter rager JCB's nye, roterende teleskoplæsser godt op på byggepladsen. Det er da også producentens højeste til dato, og skal man tro JCB, får man ikke bare en teleskoplæsser, når man køber den nye 512 83R.

Modellen kan nemlig også anvendes som kran eller udstyres, så den kan fungere som arbejdsplatform, fortæller producenten.

Maskinen har en løftekapacitet på over fem tons og udkommer med 360 graders rotation. Bommen har fire sektioner og én teleskopisk cylinder med lav profil for at forbedre operatørens udsyn. Man kan montere et kamera til bommen, så operatøren bedre kan se, hvad der foregår under løftearbejde. Bommen kan løfte lige knap to tons til maximal højde og op til 300 kilo i fuld horisontal rækkevidde, hvilket er 21 meter.

Derudover er den designet til hurtig opsætning. Støttebenene kan aktiveres automatisk og skubbes ud på 26 sekunder. Maskinen kan i øvrigt kontrolleres med fjernbetjening.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

JCB fortæller, at maskinen er designet til lejemarkedet med simpel, intuitiv styring og kan bruges til infrastrukturprojekter såsom arbejde ved broer eller i tæt bymæssig bebyggelse.

En række tilbehør medfølger, herunder en pallegaffel og en løftekrog.