Lyt til artiklen:

Nyt, stærkt familiemedlem til vognmandsforretning

00:00
Hastighed: ???x
02:50

Dét, der tidligere tog flere dage, bliver nu klaret på få timer. Vognmandsforretningen Hans E. Nielsen har fået et nyt sorteranlæg, der er blevet et stort aktiv for både firmaet og lokalområdets anlægsentreprenører.

- For andre kan det måske virke som "overkill," at vi har investeret i sådan et moderne sorteranlæg, men for os giver det god mening. Målt i størrelse er anlægget meget mindre end dét, vi havde i forvejen, men langt mere effektivt, siger Peter L. Nielsen.

Maskinen, som han taler begejstret om, er den turkise Powerscreen Warrior 600, som han og datteren Louise har investeret i. Sammen har de Vognmandsforretningen Hans E. Nielsen og Køge Container Service.

Siden den lille Warrior 600 trillede ind på pladsen, er den blevet et kæmpe aktiv for både firmaet og lokalområdets anlægsentreprenører.

Når affald bliver guld værd

Køge Container Service kører Sjælland tyndt for at afhente containere med byggeaffald og leverer også masser af grus, sten og jord. Råstofferne producerer firmaet selv og sælger dem gennem Vognmandsforretningen Hans E. Nielsen. Og det er her, at Warrior 600 sorteranlægget kommer ind i billedet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Da jeg overtog vognmandsfirmaet fra min far, besluttede jeg mig for at lave en bedre sortering af affaldet. Jeg kunne se stor gevinst i det - både for miljøet og vores egen forretning. Jeg ringede til Aksel Benzin, der skaffede mig en brugt Warrior 600. Og vupti, så kunne vi producere varer til byggebranchen ud af det affald, de selv havde afleveret hos os, fortæller Peter L. Nielsen.

rich-media-1
Warrior 600 har en kapacitet på op til 280 tons i timen. Pressefoto.

Områdets andre vognmænd, anlægsfolk og håndværkere har været flittige gæster på vægten og tippet rigtig mange tons jord og byggeaffald af gennem årene. Jord, beton, træ og plast bliver først grovsorteret, inden den kun 12 tons tunge Warrior 600 tager over.

- Vi bruger blandt andet det nye anlæg til at harpe jord, så vi kan producere ren og fin muld. Derudover sorterer vi brokker og ryster jorden af haveaffald. Det gamle anlæg var en rundsigte, som havde svært ved at trække rundt, når materialerne var våde. Men med Warrior 600, som er en rystesorter, kan vi producere tre gange så effektivt, siger Peter L. Nielsen.

Flere dage blev til få timer

Warrior 600 har en kapacitet på op til 280 tons i timen. Bælteundervognen gør det nemt og hurtigt at flytte anlægget rundt på miljøpladsen, så opgaver, der tidligere tog en mand flere dage, er i dag færdige på få timer.

- Nu har vi en maskine, som kan klare alle vores opgaver. Den har endda højere kapacitet, end vi kan udnytte her og nu, men det betyder bare, at vi har bedre tid til andre ting. Warrior 600 er på ingen måde "overkill" for os, selvom vi ikke er en stor spiller på markedet. Det solide anlæg passer virkelig perfekt til vores lille plads, slutter Peter L. Nielsen.