Volvo CE har meldt sig under Open-S fanerne, der arbejder for øget standardisering af redskaber til blandt andet gravemaskiner.

Open-S Alliancen arbejder hen imod global udskiftelighed af hydrauliske arbejdsredskaber til gravemaskiner, og initiativet tager nu et skridt videre, da Volvo CE tilslutter sig som den første store maskinproducent, som arbejder for at forbedre gravemaskiners ydeevne.

Open-S Alliance er en producentuafhængig organisation, der arbejder på at sikre global udskiftelighed af hydraulisk drevne arbejdsredskaber og redskaber til gravemaskiner.

Medlemskab er i tre niveauer, fra fuldgyldigt medlem, associeret medlem til støttemedlem afhængigt af, om Open-S-produkter er udviklet, produceret internt eller indkøbt.

Siden begyndelsen af 2021 har Volvo CE leveret hurtigskifte og adaptere direkte fra fabrikken og slutter sig nu til Open-S Alliance som støttemedlem i et forsøg på at gøre kundernes daglige arbejde endnu mere produktivt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er meget glade for, at Volvo Construction Equipment også formelt tilslutter sig alliancen som en teknologisk førende OEM. Vi ser også, at interessen er stigende fra andre gravemaskinemærker. Jeg er fast overbevist om, at åbne og standardiserede grænseflader vil give slutkunderne store fordele. Det gør det nemmere at bruge mange forskellige arbejdsredskabsmærker uden at være låst fast i en proprietær løsning ejet af én producent, siger Stefan Stockhaus, der er formand for Open-S Alliance og desuden medstifter af Steelwrist-koncernen.

Standardiseringsarbejdet i Open-S har været i gang de seneste to år.

Open-S beskriver deres formål således:

"Øge sikkerheden og effektiviteten for gravemaskineejere, operatører og jordpersonale, så der opnås udskiftelighed for hydraulisk drevet arbejdsværktøj".

"Skabe en konkurrencedygtig og åben industristandard, der ikke kontrolleres af en enkelt producent".

"Skabe en standard, der er brugervenlig og som følger de højeste sikkerhedsstandarder".

"Skabe en ensartet fremstillingsstandard for dimensioner og tolerancer".

"Gør det omkostningseffektivt at eftermontere adapterbeslag til brugte og nye skovle og arbejdsredskaber".