sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Artium skole og kulturhus i Brande

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

Isolering med papirisolering medførte tidsbesparelser og hurtigere lukning af facaden. Der er i alt isoleret 2700 m² stålprofilvægge med 350 mm Isocell papirisolering.

Under projekteringen opstod den idé at udføre facaderne som en let konstruktion i stålprofiler med isolering af indblæst papiruld i stedet for de traditionelle isoleringsbatts.

- Det gjorde isoleringsarbejdet meget nemmere, og facaden kunne lukkes meget hurtigere med denne konstruktion, fortæller Simon Fromberg, driftschef hos Jysk Tømrerentreprise A/S i Støvring, der havde facadeentreprisen, og fortsætter:

- Isocell papirisolering er et kvalitetsprodukt, og vi er meget tilfredse med samarbejdet med Nviro CBI Papiruld omkring kvalitetssikringen, der virkelig er meget gennemarbejdet.

De 2700 m² stålprofilvægge er isoleret med 350 mm Isocell papirisolering. Det er udført af Holstebro Tagrenovering, der er Nviro CBI Papiruld +Partner isolatør.

Skolen og kulturhuset bygges af NCC Danmark A/S i samarbejde med GPP Arkitekter, NERD Architects, byMUNCH by- og landskabsdesign og SlothMøller Rådgivning.

Byggeriet stod færdigt i sommeren 2021

rich-media-1
Isocell papirisolering indblæses i konstruktionen. Foto: Cbi Danmark A/S.

Hvorfor papirisolering?

Isolering med papiruld sparer dig for en dyr varmeregning og forbedrer samtidigt indeklimaet i dit hus.

Isoleringsmaterialet papiruld er et fantastisk materiale til isolering, fordi det er et isoleringsgranulat. Det kan forme sig efter omgivelserne og lægger sig tæt omkring revner og sprækker i den eksisterende isolering.

Når sprækkerne dækkes, lukkes alle kuldebroer, som er årsag til at varmen slipper ud.

Ved efterisolering med papirisolering får huset en ekstra varm dyne omkring sig. Og når kuldebroerne dækkes, betyder det, at man kan skrue ned for varmen. Så spares der penge på varmeregningen og samtidigt forbedres indeklimaet.