Lyt til artiklen:

DM i Skills skal til Fredericia i 2023

00:00
Hastighed: ???x
02:44

Frederica Kommune og Trekantsområdet har nu skrevet under på kontrakten. DM i Skills er nu fastlagt til at blive afholdt i Fredericia i 2023.

For tredje gang skal der være danmarksmesterskaber for talentfulde unge på erhvervsuddannelser i Fredericia.

Godt nok blev DM i Skills 2021 aflyst på grund af corona, men nu er kontrakten om DM i Skills 2023 underskrevet, så DM i erhvervsfag vender tilbage til Fredericia.

- Vi er glade for, at Fredericia er klar til at lægge by til DM igen, og vi glæder og meget til samarbejdet. Vi, i Skills, har den klare ambition at vise flere unge, de muligheder, der er i en erhvervsuddannelse - og den ambition deler vi i den grad med Fredericia Kommune og Trekantsområdet, der arbejder meget seriøst med at tiltrække flere til en faglært karriere, siger Søren Heisel, formand for SkillsDenmark.

- Sidst vi var i Fredericia, samlede vi mere end 60.000 besøgende fra hele regionen, og mesterskaberne er blevet større siden da. Så vi regner med et kæmpestort og fantastisk arrangement i MesseC i 2023, siger Michael Boas Pedersen, næstformand i SkillsDenmark.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Mesterskaberne samler hundredvis af unge fra hele landet til konkurrencer inden for en række erhvervsfaglige uddannelser, som traditionelle håndværksfag, SOSU-uddannelsen, industrien og merkantile uddannelser.

- Jeg er glad for, at vi får DM i Skills tilbage til Fredericia i 2023. Konkurrencen er med til at holde fokus på håndværker-, SOSU- og de merkantile uddannelser, og det er vigtigt i en tid, hvor der er mangel på faglært arbejdskraft. Vi har som samfund en fælles opgave i at begynde at tale fagene op, så flere unge vælger en erhvervsrettet uddannelse, siger borgmester Steen Wrist.

DM i Skills er også en vigtig løftestang for både industrien og erhvervsuddannelserne i hele Region Syddanmark, skriver SkillsDanmark.

- I Region Syddanmark er vi glade for, at DM i Skills afholdes i vores region. Det er en mulighed for at udvikle talenterne på erhvervsuddannelserne og synliggøre erhvervsuddannelsernes mange og spændende muligheder. Afholdelsen af DM i Skills understøtter derfor også vores arbejde med at sikre, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse og ser erhvervsuddannelserne som en attraktiv uddannelsesvej, siger Stephanie Lose, formand for Region Syddanmark.

Det glæder også formanden for Uddannelsesudvalget, Pernelle Jensen, at Skills vender tilbage til Fredericia.

- DM i Skills passer perfekt ind i vores strategi for at få flere unge ind på en erhvervsuddannelse. Jo mere, vi får gjort opmærksom på de mange valgmuligheder inden for erhvervsuddannelser og de mange karrieremuligheder, jo bedre, siger Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget.