Lyt til artiklen:

Modificeret Cat til naturopgaver

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Sloths Naturpleje efterspurgte alsidig maskine til diverse opgaver. Det endte med en "naturmaskine" fra Cat.

Zeppelin´s svar på en ægte naturmaskine er en lettere modificeret Cat 309. Som standard leveres maskinen med highflow hydraulik, der sprøjter 140 L ud i minuttet.

Monterer man så ekstra brede og buede skoplader på 900 mm, så står man med en maskine, der klarer rigtigt mange opgaver i våde og bløde områder - Om du så arbejder med mejekurv, grensaks eller knuser.

- Vi er glade for maskinen. Vi har fået den leveret med skoplader, der er bukket i enderne. Når vi kører i rigtigt bløde områder, så "hænger" den ligesom på rodnettet uden at skære det over i kanterne. Maskinen bærer meget bedre oppe og synker ikke så nemt i. I dag skal man næsten helst ikke se, at vi har været der, siger maskinfører Sten Friis Jensen, Sloths Naturpleje.

rich-media-1
- Med highflow kan det ikke mærkes på udstyret, hvad vi ellers laver med maskinen, siger maskinfører Sten Friis Jensen. Pressefoto.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Maskinen har et ekstra udtag, som betyder, at mejekurven har en pumpe for sig selv.

- Så uanset hvad vi laver med maskinen, så kan det ikke mærkes på hastigheden på mejekurven, siger Sten Friis Jensen.

Zeppelins produktspecialist, Poul Halling supplerer:

- Og kører Sten for eksempel med en mulcher, eller laver han andet hydraulik-krævende opgaver, så kan han bruge maskinens highflow udtag, der leverer 140 L i minuttet, siger han.

Så meget skal Sten Friis Jensen dog ikke bruge for at løse dagens opgave.

- Her ved Hejlskov skal jeg i gang med at fjerne fem km tagrør med mejekurven. Når jeg skal tilbage igen, så har jeg stor glæde af maskinens cruise control, lyder det fra den erfarne maskinfører.