sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Sådan investerer du i maskiner på børsen

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Abonnementsartikel

Er du bidt af maskiner, og ved du altid, hvad der rører sig på markedet indenfor maskinteknik? Så kan du passende overveje, om ikke det er på tide at omsætte din maskinviden til gevinster på børsen

"Kan man det?", spørger du måske? Og svaret er, at det kan man selvfølgelig godt - det handler blot om at investere i værdipapirer, hvor din viden kan gøre en forskel.

Investering i maskinaktier

Den nemmeste og mest enkle måde at bruge din viden på børsen er selvfølgelig at investere i aktier, der på den ene eller anden måde har relevans for maskiner. Det giver dig både fordelen af, at du kan vælge præcis hvilket område indenfor maskiner, du er ekspert i, og så fokusere på enkeltaktier, der befinder sig indenfor dette område.

Kigger du udelukkende på danske aktier, kan du muligvis blive begrænset af udvalget, men det skal du ikke lade dig hindre af. Der er ikke noget i vejen for at kigge mod udlandet, hvor der findes enorme børsnoterede selskaber indenfor maskinindustrien. Det kunne f.eks. være General Electric eller Caterpillar, der begge handles på den amerikanske børs. Dette skal ikke opfattes som deciderede anbefalinger; blot som inspiration til hvilke selskaber, der f.eks. kunne være tale om.

En anden mulighed - ETF

Hvis du synes, at det er et fors stort besvær at finde frem til enkeltaktier selv, kan du alternativt vælge at investere i ETF'er, der har fokus på maskinrelaterede værdipapirer. En ETF er i bund og grund en slags "pulje" af aktier eller andre typer af værdipapirer, hvor du ikke behøver at investere i hvert enkelt værdipapir, men i stedet blot kan investere i ETF'en, hvorefter du automatisk er eksponeret overfor alle de værdipapirer, der hører ind under den pågældende ETF. Nysgerrig efter at vide mere om at investere i ETF'er? Så besøg hjemmesiden her.

Sådan kommer du i gang med at investere

Hvis du gerne vil i gang med at investere i maskinrelaterede værdipapirer, er der godt nyt. Det har aldrig været nemmere at investere i både danske og udenlandske aktier. For at komme i gang skal du blot finde en online broker, der giver dig adgang til de markeder, du ønsker at handle på, og derudover skal du selvfølgelig også have penge at investere for. Endelig er det også en god idé at sætte dig lidt ind i aktieverdenen, inden du går i gang - selv om du er ekspert i maskiner, er du ikke nødvendigvis ekspert på aktiemarkedet; i hvert fald ikke fra start.