Lyt til artiklen:

Pankas Allerød får forlænget frist

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Pankas har, som følge af påbud fra Allerød Kommune, fået udarbejdet en rapport om lugtobservationer, men observationerne lever ikke op til påbuddets krav om afstande og vejrforhold.

Pankas har fået forlænget fristen til at få udarbejdet en rapport, der kan fastslå, at man har nedbragt lugtgenerne fra det meget omdiskuterede asfaltværk i Allerød. Nu har virksomheden helt indtil den 31. maj 2022 til at fremlægge dokumentationen.

Det skriver sn.dk.

I september udkom Pankas ellers med et faktaark, der fastslog, at virksomheden havde nedbragt lugtgenerne og dokumenteret det gennem en rapport, der var udarbejdet af Force Technology og blåstemplet af Teknologisk institut. Observationerne, der ligger til grund for rapporten, lever dog ikke op til påbuddets krav om afstande og vejrforhold.

Pankas nedbringer lugtgener fra skorstenen på asfaltværk i Allerød

Se også:

Pankas nedbringer lugtgener fra skorstenen på asfaltværk i Allerød

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det konkluderer Teknologisk Institut, der er Allerød Kommunes tekniske rådgiver. De vurderer dog også, at kravene i teorien ville havde været overholdt, hvis Pankas på de tre dage, man foretog observationerne på, havde haft de rigtige forhold.

Men nu har medlemmerne af teknik-, erhverv-, plan- og miljøudvalget (tepmu) i kommunens forvaltning altså forlænget fristen, så Pankas igen får mulighed for at dokumentere nedbringelsen af lugtgenerne.

- Der var enighed i udvalget om at følge forvaltningens indstilling. Der er behov for yderligere dokumentation, da det er vanskeligt at få lavet de rette målinger. Det er svært at gøre over vintersæsonen, hvor produktionstiden er meget kort, så der er ikke mulighed for at lave mange målinger, sagde udvalgsformand Miki Dam Larsen (S) til Sjællandske Nyheder.

De føromtalte observationer kræver særlige vejrforhold, der kan være svære at ramme i vinterhalvåret. Derfor har Pankas fået så lang en forlængelse af fristen.

I sommer vedtog byrådet i Allerød at indføre et standsningspåbud over for Pankas' drift, som nu træder i kraft, hvis Pankas ikke forelægger den nødvendige dokumentation inden 31. maj 2022.