Lyt til artiklen:

Engcon etablerer virksomhed i Sydkorea

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Engcon fortsætter med at ekspandere over hele verden. Den seneste etablering foregik for nylig i Sydkorea, hvor virksomheden starter Engcon Korea Ltd.

I de senere år har Engcon sat flere og flere nåle på verdenskortet, og strategien med at etablere egne aktiviteter i store dele af Europa, Nordamerika og nu Asien giver virksomheden en stadig bredere base at stå på. Den koreanske virksomhed Engcon Korea Ltd, etableres med kontorer og eget lager i Cheonan. Personalet består af en salgschef, salgsmedarbejdere, lagermedarbejdere og teknikere, og derudover sælges Engcons produkter via blandt andre maskinfabrikanterne Doosan og Hyundai.

- Vores mål er at øge salget på markeder uden for norden, hvor markedet for tiltrotatorer begynder at blive mættet, og hvor vi kun kan hente nogle få procents markedsandele fra vores konkurrenter, siger Krister Blomgren, administrerende direktør i Engcon-koncernen.

Engcon omsatte ved seneste regnskab for cirka 1,2 milliarder svenske kroner og præsenterede da en yderligere øget overskudsgrad. I forhold til det fortsatte salg ser Krister Blomgren ikke noget loft for, hvor stor virksomheden kan blive.

- Nej, vi er egentlig lige begyndt på vores rejse på markederne uden for Norden. Ifølge vores prognoser vil vi inden for en 10-årig periode omsætte mere på de asiatiske og nordamerikanske markeder, end vi sælger i hele Europa. Det er svimlende at tænke på det potentiale, vi har, fortsætter Blomgren.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Stor interesse på messe

Den officielle start for Engcon Korea fandt sted for nylig på Koreas største maskinudstilling Conex Korea, hvor virksomheden udstillede med sin egen stand og gennemførte livedemonstrationer sammen med Doosan og Hyundai. Bemandingen bestod af medarbejdere fra Engcon Korea, servicepartnere, referencekunder og personale fra hovedkontoret i Sverige.

- Det var en virkelig god messe med flere gennemførte handler og mange leads at følge op på. Det var også sjovt at se, hvor godt den koreanske organisation fungerede, siger Krister Blomgren.

I alt besøgte omkring 15.000 mennesker udstillingen, og ifølge Blomgren føltes det som om, at de fleste besøgende var nysgerrige på Engcon og derfor besøgte virksomhedens stand.

- Vores mål er at ændre gravearbejdet rundt om i verden, og det så ud til, at de koreanske entreprenører og maskinførere kunne se, at det kan gøres med en tiltrotator, siger Krister Blomgren.