Lyt til artiklen:

Cat retter automatisk til

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Formålet er både at øge produktiviteten og mindske det hårde slid med afretning med nyt autoafretning til Caterpillar-gravemaskiner på 6-10 ton.

Med Cat Grade autoafretning på gravemaskinen kan man nu afrette jord, stabilgrus og sand så præcist, at der skal meget lidt ekstra arbejde til for at gøre klar til næste lag/belægning.

Cat Grade autoafretning kan fås på Cats minigravemaskiner fra 6-10 ton.

En præcis afretning til det korrekte niveau er vigtig.

- Graver du for lidt af, så skal du grave igen, og graver du for meget af, skal du bruge tid på at efterfylde eller fylde dyrere materialer i. Begge dele gør din effektivt og produktivitet dårligere, siger produktchef Anders Thomsen, Zeppelin Danmark.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Maskinen styrer både dybde (bom) samt tiltfunktion med avancerede tiltrotatorer. Automatikken er en ekstra funktion, som aktiveres gennem maskinens standard elektrohydraulik.

rich-media-1
Produktchef Anders Thomsen forklarer, hvordan rototilten fungerer sammen med Cat Grade. Pressefoto.

- Det er "Plug & Play". Maskinen er klar til at køre med autoafretning, når Cat Grade maskinstyringssystemet er monteret, og softwaren er låst op, siger Anders Thomsen.

Mindre nedslidning

Afretning af jord, stabilgrus og sand bliver i stigende grad udført af gravemaskiner. Det er ofte en trættende og krævende opgave for maskinføreren.

- Med Cat Grade vil den erfarne maskinfører kunne arbejde mere effektivt og være mindre træt, når arbejdsdagen er slut. Og en maskinfører med mindre erfaring vil langt hurtigere komme igang med effektiv afretning, siger Anders Thomsen.

Hos Zeppelin ser man et potentiale for gravemaskiner med Cat Grade hos for eksempel anlægsgartnere, brolæggere og entreprenører.