Lyt til artiklen:

80 år fejres med kunstværk

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Kunstneren Simone Aaberg Kærn er i gang med at lave et værk om Arkil som markering af virksomhedens 80-års jubilæum.

En helt særlig gæst har i løbet af efteråret besøgt en række af Arkils byggepladser i både Danmark, Tyskland og Irland. Gæsten er ingen ringere end kunstneren Simone Aaberg Kærn, der har indvilget i at lave et værk i anledning af Arkils 80-års jubilæum i år.

Simone Aaberg Kærn har fået frie rammer til at skildre virksomheden i sit værk. Det ligger ikke fast, om det ender med et maleri, et broderi, et værk lagt i asfalt eller noget helt fjerde, men der er konsensus om, hvad målet med værket skal være.

- For mig er det et succeskriterie, at alle i virksomheden kommer til at diskutere værket. Og at alle, både specialarbejderen og økonomichefen, kan se på det og tænke, at det kunne have været dem, siger Simone Aaberg Kærn.

rich-media-1
Kunstneren har besøgt mange byggepladser. Foto: Arkil.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hun tilføjer, at det for hende også handler om at skildre skønheden i arbejdet og tilblivelsen af fundamentet til fremtidens infrastruktur.

- For os er det bare vigtigt, at værket bliver en fortælling om, at uden vores medarbejdere ville vi ikke have nogen virksomhed, siger Jesper Arkil, adm. direktør i Arkil Holding A/S.

Simone Aaberg Kærn har nu været forbi en række byggepladser, der repræsenterer mange af de kompetencer, som Arkil besidder igennem sin store skare af dygtige medarbejdere. Undervejs har hun fotograferet og tegnet utallige skitser på sin Ipad, og i næste fase af værkets tilblivelse vil hun begynde at sætte de mange indtryk ind i en større sammenhæng.

Arkils jubilæumsværk forventes at stå færdigt i løbet af 2022.