Lyt til artiklen:

Doosan på vej med sin første dozer

00:00
Hastighed: ???x
01:35

I første omgang er Doosans første dozer dog udelukkende tiltænkt det amerikanske marked.

Doosan er kendt for sine gravemaskiner og gummihjulslæssere, men producenten er nu i gang med at udvide sit repertoire af entreprenørmaskiner. Således er den første orange 10 tons dozer fra det sydkoreanske mærke på vej.

Planen er, at maskinen lanceres i tredje kvartal i 2022, mens en lidt tungere dreng på 13 tons skal have sin debut i midten af 2023. Doosans kommende dozere udkommer dog - noget usædvanligt - i første omgang kun til det amerikanske marked.

En såkaldt pre-prototype på 10 tons-dozeren, der har fået navnet DD100, blev afsløret for nyligt på producentens testarealer ved Tucson i Arizona, og en video med maskinen i aktion er blevet udgivet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dozerne bliver produceret på Doosans fabrik i Sydkorea og skibet til USA. Deres specifikationer ved lanceringen er endnu uklare, men indtil videre kører de på en 122 hk Doosan dieselmotor uden dieselpartikelfilter.

- Det (dozerne) er noget, vores forhandlere har efterspurgt for at hjælpe med at ekspandere deres forretning og deres udlejningsflåder. Vi glæder os til at se, hvad denne produktkategori kan gøre for os, siger Aaron Kleingartner, der er Doosan produkt- og forhandler-marketingmanager.

Engcon etablerer virksomhed i Sydkorea

Se også:

Engcon etablerer virksomhed i Sydkorea

Doosan vil trække på erfaringer fra deres gravemaskiner og gummihjulslæssere, når det kommer til dozernes kabiner, hvor udsyn og kontrolpanel vil være i højsædet.

Standard-bladet på dozerne har en kapacitet på 2,9 kubikmeter.