sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Sådan skaber enkle logistikløsninger øget vækst

00:00
Hastighed: ???x
02:38

Abonnementsartikel

Mange virksomheder kender til hovedpinen: Når der er problemer et enkelt sted i en kompliceret logistikkæde, giver det problemer hele vejen ud til forbrugeren. Og dét er noget, der kan mærkes på bundlinjen

Vel at mærke ikke på den gode måde. Selv om man som virksomhed har gjort alt for at sikre en velsmurt produktion og distribution, kan grus et enkelt sted i maskineriet gøre, at hele kæden lider under det. Dét scenarie vil mange virksomheder helst undgå.

Ved at holde logistikkæden så enkel som muligt minimerer man risikoen for, at problemet med den uheldige kædereaktion opstår. Flere logistikvirksomheder har specialiseret sig i at levere totale logistikløsninger, så man som virksomhed slipper for at koordinere med mange forskellige leverandører omkring lager og logistik. En logistikvirksomhed kan levere en total logistikløsning, så man som virksomhed kun har ét kontaktpunkt. Idéen er kort sagt at gøre logistik så enkel som muligt.

Fordele ved enkel logistik

Mange kokke fordærver maden. Sådan lyder et velkendt ordsprog. Og der er formentlig noget om snakken, i hvert fald når det handler om logistik. Jo flere leverandører, der skal samarbejde og synkronisere deres arbejdsprocesser, jo større er risikoen for, at der opstår problemer med manglende koordination. Leverandører er mennesker, og mennesker begår fejl. Ved at samle sin logistik hos én samlet leverandør, der har ansvaret for hele kæden fra produktion til distribution, reducerer man kompleksiteten. Og dermed også risikoen for, at noget går galt undervejs.

Fordelene ved en lavere risiko i logistikkæden er blandt andet øget leveringssikkerhed og i sidste ende højere kundetilfredshed. Stabilitet medfører som oftest loyalitet, hvilket igen vil have en positiv effekt på årsregnskabet.

Logistik i et usikkert marked

Hvis der er noget, de senere år har understreget, så er det, at man som virksomhed skal være omstillingsparat. Der kan være store udsving i markedets efterspørgsel og kundernes adfærd. Perioder med høj aktivitet kan smerteligt hurtigt blive afløst af perioder med lav aktivitet. Dette stiller kæmpe krav til den enkelte virksomhed. Det kræver store ressourcer at sikre, at man som virksomhed kan skalere sin produktion og distribution op og ned, alt efter markedets udvikling. Med en total logistikløsning hos en specialist undgår man helt dette problem.

Måske er den totale logistikløsning ikke svaret for din virksomhed. Eller måske er det netop dét strategiske tiltag, der skal til for at løfte jeres vækst til helt nye højder. Med jævne mellemrum bør enhver virksomhed i hvert fald stille sig selv spørgsmålet: Kan vores logistikkæde med fordel gøres endnu mere enkel?