Lyt til artiklen:

Klager over Amager Fælled-projekt afvist

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Abonnementsartikel

Det store projekt Fælledby - tidligere kendt som Vejlands Kvarter - har stået stille siden august på grund af klagerne.

Balladen om byggeriet på Amager Fælled kan have været en afgørende faktor i kommunalvalget i København, for der har været og er fortsat mange og store følelser indblandet i det omfattende byudviklingsprojekt.

Det førte tidligere på året til klager fra Amager Fælleds Venner samt Danmarks Naturfredningsforening, som mente, at naturbeskyttelsen især i forhold til paddearten stor vandsalamander ikke var god nok.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I august blev der så lukket helt ned for projektet, mens så klagerne kunne blive behandlet. Det er sket nu.

Lynhurtig millionindsamling stopper Amager Fælled-byggeri

Se også:

Lynhurtig millionindsamling stopper Amager Fælled-byggeri

I afgørelsen står der blandt andet:

"Planklagenævnet finder ikke, at kommunen ved planernes vedtagelse havde tilstrækkeligt grundlag for at foretage en vurdering af planernes påvirkning af stor vandsalamander. Nævnet lægger bl.a. vægt på, at der ikke i de undersøgelser, der er foretaget inden vedtagelsen af plangrundlaget, er tilstrækkelige beskrivelser af forekomsten og kvaliteten af rasteområder i krattet og betydningen af disse for den økologiske funktionalitet for stor vandsalamander i området."

"Et flertal (8 medlemmer) finder imidlertid på baggrund af de efterfølgende undersøgelser udarbejdet af bygherre under klagesagen i henholdsvis august og september 2021, at der samlet set er tilvejebragt tilstrækkelige oplysninger vedrørende krattets funktion og kvalitet som rasteområde for stor vandsalamander. Det fremgår således af undersøgelserne, at kun en meget lille del af krattet er et optimalt rasteområde for arten."

Derudover mener et flertal også, at der bliver iværksat tilstrækkelige tiltag til at vandsalamanderen fortsat kan leve i området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tre medlemmer i Planklagenævnet har stemt imod afgørelsen.