Lyt til artiklen:

Arkil vil hente arbejdskraft i fængsler

00:00
Hastighed: ???x
01:23

Abonnementsartikel

Hos Arkil går man nye veje for at finde arbejdskraft til en travl branche. Anlægsentreprenøren vil køre undervisningsforløb i to jyske fængsler.

Til januar og marts har indsatte i de to jyske fængsler i Sønder Omme og Renbæk mulighed for at blive oplært i anlæg af fortove i byerne. Arkil har nemlig besluttet at afholde to kursusforløb, hvor man håber at kunne rekruttere arbejdskraft.

Det skriver Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil gerne bruge ressourcer på det, og vi tror, at det vil give nogle dygtige medarbejdere i den anden ende. Samtidig er vi med til at give en indsat en ny chance, og det, synes jeg, skaber værdi for alle parter, siger Tina Schougaard Nielsen, der er HR-koordinator i Arkil.

Virksomheden har udpeget en af sine anlægsstruktører til at undervise de indsatte og forløbet er udarbejdet i samarbejde med AMU Vest. I første omgang kommer kurserne til at forløbe over en uge, men det kan blive mere omfattende oplyser Arkil til Børsen.

- På denne måde får de indsatte også kendskab til Arkil og bliver opkvalificeret, siger Tina Schougaard Nielsen.

De indsatte er i slutningen af deres afsoning og bliver gjort klar til arbejdsmarkedet. Hos Arkil har man tidligere hentet arbejdskraft fra fængslerne.

Ifølge beregninger fra Rambøll og Cowi kan samfundet spare 1,4 millioner kroner pr. person, der forlader kriminalitet til fordel for beskæftigelse.