Lyt til artiklen:

Ny formand for Vejforum

00:00
Hastighed: ???x
01:50

Michael Kirkfeldt fra Vejdirektoratet er udpeget som ny formand for landets største netværk for aktører i vejsektoren.

Danmarks absolut største begivenhed i vejsektoren er det årlige netværksmøde - Vejforum - for mere end 1.000 topinteresserede og videnshungrende vejfolk.

Ved Vejforum i december blev drifts- og teknikdirektør i Vejdirektoratet Michael Kirkfeldt valgt til at stå i spidsen som ny formand. Han afløser teknisk direktør i Herning Kommune, Eva Kanstrup, som har styret begivenhederne siden 2018.

Store udfordringer

Vejforum skal i de kommende år adressere den grønne omstilling i forlængelse af Infrastrukturplanen, og Michael Kirkfeldt ser det, som en væsentlig opgave for Vejforum at modne sektoren til i hverdagen at løfte den grønne omstilling på infrastrukturområdet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Den grønne omstilling sætter sig allerede tydelig spor i en branche, som de fleste danskere anser for sort og miljøbelastende. Men her kan vi hilse og sige, at der sker en kolossal udvikling i branchen, som i den grad viser evne til at tage ansvar, betoner Vejforums nye formand og tilføjer:

- Jeg er sikker på, at den grønne omstilling vil blive tacklet kompetent af branchen. Måske skal vi lede andre steder efter større bekymringer. Det er åbenlyst, at vi står med en kolossal rekrutteringsudfordring, som kan vise sig at være den største barriere for udvikling. Vi skal med andre ord i gang med at vise de unge, at vejbranchen er andet og mere end teknik. Uden dygtige vejfolk, fx ingeniører, bliver det faktisk vanskeligt at implementere de mange grønne og bæredygtige mål og midler, fastslår Michael Kirkfeldt i en pressemeddelelse.

Vejforum er en årlig begivenhed, som denne gang blev afholdt i december efter aflysning i 2020 på grund af Corona. Vejforum fejrede denne gang med et års forsinkelse sit 20-års jubilæum.