Lyt til artiklen:

Pankas truer byrådet i Allerød med erstatningskrav

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

Pankas truer ny byrådet i Allerød Kommune med retssag og erstatningskrav, hvis kommunen fortsat opretholder standsningspåbuddet mod den udskældte asfaltfabrik i Farremosen.

Striden mellem Pankas og Allerød Kommune fortsætter. Det står klart, efter at byrådet i Allerød Kommune i december modtog et 17 sider langt brev fra Pankas' advokat. I brevet kræver Pankas det standsningspåbud, som kommunen har pålagt fabrikken, fjernet.

Det skriver TV2 Lorry.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I øjeblikket har Pankas tilladelse til at producere asfalt på fabrikken på trods af, at standsningspåbuddet er i kraft. Det er fordi, Pankas har fået dispensation til at fortsætte produktionen, mens de indsamler dokumentation for, at de har nedbragt lugtgenerne fra asfaltværket.

Man skulle gennemføre tre målinger, men det kunne ikke lade sig gøre indenfor tidsfristen, da det kræver meget specifikke vejrforhold, og derfor forlængede medlemmerne af teknik-, erhverv-, plan- og miljøudvalget (tepmu) i Allerød Kommunes forvaltning fristen for Pankas.

Pankas Allerød får forlænget frist

Se også:

Pankas Allerød får forlænget frist

Ifølge brevet fra advokaten står det dog klart, at Pankas næppe vil gennemføre flere undersøgelser af lugtgenerne "på grund af Allerød Kommunes adfærd, og det manglende hjemmelsgrundlag," skriver TV2 Lorry.

I brevet lyder det i øvrigt, at man vil drage kommunen til ansvar, hvis standsningspåbuddet opretholdes.

"Såfremt Allerød Kommune fastholder (...) påbud, vil Allerød Kommune, og ultimativt Allerød Kommunes Byråd pådrage sig erstatningsansvar overfor Pankas", skriver advokaten i brevet, som TV2 Lorry er i besiddelse af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis det kommer så vidt, at Pankas må lukke fabrikken, vil der være tale om erstatning af særdeles betydelig størrelse, lyder det fra advokaten.