Lyt til artiklen:

Femern: Milliard-kontrakt tildeles til foråret

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Femern A/S forventer til foråret at tildele kontrakten til en af de tre bydende konsortier på den store opgave med at levere og installere Femern Bælt-tunnelens elektriske og mekaniske installationer.

Femern A/S modtog den 16. november 2021 forhandlingstilbud på kontrakten for Femern Bælt-tunnelens elektriske og mekaniske installationer, og bygherren forventer at tildele kontrakten til de vindende team i løbet af det kommende forår.

Den omfattende opgave med at udstyre Femern Bælt-tunnelen med avanceret udstyr og teknologi har en værdi i underkanten af fem milliarder kroner. Men det er ikke alene kontraktens størrelse, der sender den op i den internationale sværvægtsklasse. Opgavens løsning er helt central for, at Femern-tunnelen bliver et grønt foregangsprojekt i ind- og udland, hvor de elektriske og mekaniske installationer er så klimavenlige og energibesparende som muligt.

Udbuddet blev igangsat i foråret 2021 med en prækvalifikation, og de tre konsortier indgav deres forhandlingstilbud i november samme år. Kontrakten indeholder populært sagt den tekniske indmad i tunnelen, som skal sikre en effektiv, sikker og stabil tunneldrift fra åbningen i 2029.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Som ved de øvrige store kontrakter er det forventningen, at der vil blive brug for et større antal underleverandører til konsortierne. Desuden er det et krav, at entreprenørerne ansætter lærlinge.