Lyt til artiklen:

Byggeriet buldrer derudaf: Kan give ubalancer i dansk økonomi

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Abonnementsartikel

Beskæftigelsen stiger i bygge- og anlægsbranchen. Det bekymrer cheføkonom hos Dansk Erhverv, der frygter en overophedning i branchen.

Antallet af beskæftigede indenfor bygge- og anlægsbranchen fortsætter med at stige. I 4. kvartal af 2021 var tallet 188.800 personer, hvilket er en stigning på 2000 fra tredje kvartal.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

rich-media-1
188.800 personer er nu beskæftiget indenfor bygge- og anlægsbranchen. Statistik: Danmarks Statistik.

Efter næsten uafbrudt vækst i byggebeskæftigelsen siden 2013 knækkede kurven i foråret 2020 grundet kortvarige restriktioner på grund af Covid-19. Faldet blev dog hurtigt indhentet, og nu fortsætter væksten altså mod det hidtidige topniveau i statistikken fra 2007.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Men det er ikke kun en god ting, at væksten fortsætter i byggebranchen.

Sådan lyder det i en kommentar fra Tore Stramer til dr.dk. Han er cheføkonom ved Dansk Erhverv og mener, at byggeriet læner sig op af en overophedning.

- Det kraftige opsving i byggeriet risikerer at skabe nye ubalancer i dansk økonomi, der kan danne kimen til et nyt økonomisk tilbageslag, skriver han i en kommentar til DR.

Trods det høje antal beskæftigede i branchen, er mange virksomheder fortsat på udkig efter arbejdskraft. Tal for erhvervene i december måned viser, at omkring fire ud af ti virksomheder mangler arbejdskraft.