Lyt til artiklen:

Hyundai lancerer tre nye gravere på bælter

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Abonnementsartikel

Der er tre nye gravemaskiner på bælter på vej fra Hyundai. Trods det, at de deler vægtklasse, er de meget forskellige.

Hyundai Construction Equipment lancerer nu tre nye gravemaskiner på bælter i deres A-serie. De er alle tre i 13 - 15-tonsklassen og lever op til EU's Stage V krav. HX130A LCR, HX140A L og HX145A LCR, som de hedder, har alle fået et løft på hydrauliksiden, skriver producenten.

Selvom maskinerne befinder sig i samme vægtklasse, er der stor forskel på dem. HX130A LCR appellerer til udlejerne og er udstyret med en Cummins F3.8 motor med 74 hestekræfter, mens HX140A L anvender en mere kraftfuld version af Cummins-motoren med 134 hestekræfter. Den appellerer mere til entreprenørerne, der leder efter mere grave- og løftekapacitet, skriver Hyundai. HX140A L leverer 3% mere kraft og 12% højere drejningsmoment end sin forgænger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tredje model - HX145A LCR - er særligt velegnet til opgaver, hvor pladsen er begrænset såsom vejarbejde eller arbejde i byer. Den bruger samme 134 hestekræfters motor som HX140A L, men er altså mere smidig. HX145A LCR leverer 8% mere kraft og bruger 4% mindre brændstof end sin forgænger. Derudover er partikelemissionerne reduceret med 60%, skriver Hyundai.

Bruger man CK-4-motorolie til maskinerne, opnår man et serviceinterval på 1000 timer. Alle gravemaskinerne i serien er udstyret med nyt "Lift Mode," der giver mere kontrol og øger løfteevnen. "Fine Swing Control," der giver en mere glat bevægelse af bommen ved begyndelsen og slutningen af en svingbevægelse, er også standard i alle tre maskiner.

Kabinerne i gravemaskinerne har også fået en opgradering. Her er det særligt pladsen, der er blevet prioriteret. Kabinen er således 13% mere rummelig, og man har monteret forbedrede håndtag, der gør det lettere at entrere maskinen.