Lyt til artiklen:

Byggeri af station udsat flere år

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Abonnementsartikel

I Stilling har man ventet længe på en genåbning af byens station. Planen var en åbning i slutningen af 2022, men dette er nu blevet udsat i flere år.

Tidligst i 2025 kan en genåbning af Stilling Station finde sted. Det skriver Stiften.dk.

Stationen har været lukket siden 1979, og det har været et stort ønske fra byen, at stationen skulle åbne igen. Planen var, at genåbningen skulle have fundet sted i slutningen af 2022. Men byens beboere må nu igen vente flere år.

Ifølge Stiften.dk har oførelsen af stationen i Stilling været i udbud, men da udbudsrunden var overstået, måtte Banedanmark konstatere, at ingen bud levede op til mindstekravene i udbuddet.

Mellem 2023 til 2025 vil der være et højt aktivitetsniveau mellem Aarhus og Fredericia på grund af elektrificeringen af jernbanen og udrulningen af et nyt og digitalt signalsystem.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det vil derfor ikke være muligt at anlægge en ny station samtidig, vurderer Banedanmark.

- Genåbningen af Stilling Station er hjerteblod for os i Skanderborg Kommune. Det er frustrerende for de mange borgere og medarbejdere på virksomhederne i området, at de skal vente yderligere på at få den togforbindelse, som de er stillet i udsigt og har kæmpet for i årtier. Jeg har sagt til Transportministeren, at vi har en klar forventning om, at udbudsprocessen hurtigt kommer på skinner igen, så vi får en løsning i Stilling, fortæller Frands Fischer, Skanderborg Kommunes borgmester.