Lyt til artiklen:

Organisation: 2022 vil fortsat byde på udfordringer

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Abonnementsartikel

Omsætningsforventningerne for 2022 dæmpede på grund af forsyningskædeforstyrrelser, lyder det fra tyske VDMA.

Trods masser af corona-uro i brancherne for entreprenørmaskiner og -materiel, så er de tyske producenter sluppet nådigt gennem pandemien indtil videre. Det skriver VDMA, den tyske netværksorganisation for mekanisk udstyr til entreprenørbranchen, som dog også advarer mod store problemer med forsyningskæderne.

"Ordreindgangen i entreprenørudstyrsindustrien giver producenter med produktionssteder i Tyskland mulighed for at se frem til 2022 med ro i sindet. Hvornår virksomheder vil være i stand til at opnå omsætning, er derimod et åbent spørgsmål, da der fortsat er mangel på materialer, og forsyningskædeproblemer forsinker produktionen af entreprenørmateriel. Statistikken viser tydeligt et gab mellem ordreindgang og omsætning", lyder det i en pressemeddelelse fra VDMA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2021 opnåede sektoren for entreprenørmaskiner og byggematerialer en stigning på 22 procent i omsætningen på 16,7 milliarder euro sammenlignet med samme periode året før. Entreprenørmaterielsektoren opnåede en nominel stigning på 18 procent til 12,4 milliarder euro. Indgående ordrer steg 53 procent. Heraf var eksportomsætningen på 8,1 milliarder euro. Bygge- , jord- og vejanlægsmaskiner udviser en ensartet fordeling.

Vejbygningsmaskiner opnåede den højeste stigning i omsætningen med 22 procent. Denne udvikling katapulterer branchen tilbage til rekordniveauet i 2018/19. Alligevel er forventningerne til omsætningen forsigtige i år. Den største risiko, ifølge mange producenters erfaring, ligger i de løbende afbrydelser af forsyningerne.

- Vi skubber en bølge af ordrer foran os, som vi nok skal føre ind i 2023, hvis situationen forbliver sådan, frygter Joachim Strobel, formand for VDMA's entreprenørudstyrsafdeling.

Han tilføjer, at trods fulde ordrebøger kan branchen kun forvente en maksimal stigning i omsætningen på 7 procent for indeværende år.

- Resultatet kommer også til at ligge under vores forventninger, fordi vi skal kæmpe med enormt øgede omkostninger, siger han.