Lyt til artiklen:

Nedriver kom tilbage på sporet

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Abonnementsartikel

Efter katastrofalt 2020-regnskab i kølvandet på bedragerisag har Kingo Karlsen vendt udviklingen med solidt årsregnskab for 2021.

2020 var et mildt sagt trist år for nedbryderen Kingo Karlsen A/S, der blev viklet ind i en bedragerisag, som kostede virksomheden omkring 30 millioner kroner.

Virksomheden politianmeldte i begyndelsen af 2021 to ledende medarbejdere, og brugte begyndelsen af 2021 på en afklarings- og oprydningsproces, hvor det kom frem, at der var sket bedrageri, vildledning, fraværende projektstyring og manglende ledelse på fire projekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men Kingo Karlsen kom efter et stort oprydningsarbejde tilbage på sporet. Det ses tydeligt i det netop offentliggjorte årsregnskab for 2021, hvor årets resultat er tilbage med sorte tal og egenkapitalen er genskabt.

Bundlinjen steg fra et resultat før skat i 2020 på minus 35 millioner kroner til et plus på godt 5 millioner i 2021. Samtidig er egenkapitalen vokset i samme periode fra 4 millioner til godt 27 millioner kroner.

- Vi opfatter i høj grad vores 2021, som et "turnaround-år", der har ført os tilbage på sporet. Fra at starte året med et sandt mareridt med en bedragerisag, og et stort oprydningsarbejde, har vi brugt rigtig mange kræfter på at professionalisere alle dele af vores virksomhed, som gør at vi i dag står helt anderledes rustet på markedet. Det afspejler sig i alle vores vigtigste nøgletal og i den tillid vi oplever hos vores kunder, siger administrerende direktør Michael kamstrup Søndergaard, Kingo Karlsen A/S.

Kingo Karlsen A/S løste i 2021 mere end 200 nedrivningsopgaver og håndterede store mængder nedrivningsmaterialer - og der forventes yderligere vækst i 2022. Herudover er der i 2021 igangsat en række initiativer med fokus på rentabilitet og optimering af produktionen. Der er således yderst positive forventninger til 2022, hvor der budgetteres med et overskud i niveauet 5-10 millioner kroner.